Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός και Επιλογή Σπουδών

Ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη σε συνεργασία με τον φορέα Career Gate, που επί 20ετία δραστηριοποιείται στον χώρο του Επαγγελματικού Προσανατολισμού, της συμβουλευτικής και εκπαίδευσης, ξεκινά την δράση του προγράμματος επαγγελματικού προσανατολισμού.

Το πρόγραμμα αφορά μαθητές Γυμνασίων (Γ΄ Τάξης) και Λυκείων (Α΄ και Β΄ Τάξης) του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη , στους οποίους θα παρέχεται δωρεάν η δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τεστ δεξιοτήτων και επαγγελματικού προσανατολισμού και να δεχθούν κρίσιμες υπηρεσίες συμβουλευτικής.

Συγκεκριμένα, το σύνολο των μαθητριών και μαθητών της Γ’ Γυμνασίου, της Α’ και της Β’ Λυκείου, θα έχουν τη δυνατότητα, εντελώς δωρεάν, να απαντήσουν σε κορυφαίο, αναγνωρισμένο ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο επαγγελματικού προσανατολισμού και έπειτα να συζητήσουν σε δωρεάν ατομικές συνεδρίες Συμβουλευτικής το αποτέλεσμά του, με εξειδικευμένο σύμβουλο σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού, ώστε να καταλήξουν στις σπουδές και στο επάγγελμα που τους ταιριάζει.

Θα είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς η ανταπόκριση των μαθητών στο πρόγραμμα, διότι στόχος μας είναι, η ενίσχυση τους για την εκτίμηση, κατανόηση και αποτελεσματική διαχείριση των διαφόρων σταδίων της σταδιοδρομίας τους τόσο σε εκπαιδευτικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Η ανάγκη δε αυτής της ενίσχυσης, είναι ακόμα εντονότερη στις μέρες μας όπου υπάρχει γρήγορη εναλλαγή των επαγγελματικών δεδομένων και η τεχνολογία κυριαρχεί και μεταβάλλει τους όρους σε όλα τα επίπεδα και πεδία.

 

Κάνε το τεστ δεξιοτήτων και επαγγελματικού προσανατολισμού

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο