Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: Τις ελπίδες των μικρών παιδιών φωτίζει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος  Έτοιμο μέσα στο 2026 το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Φιλύρου-Το χρονοδιάγραμμα προχωρά κανονικά! Ανακοινώσεις στην 7η συνάντηση ενημέρωση – διαλόγου

Το 7ο κατά σειρά ραντεβού συνέπειας, διαφάνειας και ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας για την πορεία κατασκευής του νέου Παιδιατρικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου/ΙΣΝ πραγματοποιήθηκε από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» (ΙΣΝ) και τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη.

Κατά την ανοιχτή συζήτηση στο Δημοτικό Γυμναστήριο Φιλύρου, παρουσία πλήθους κόσμου, η καλή είδηση της βραδιάς ήταν ότι το έργο προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και ότι το Παιδιατρικό Νοσοκομείο θα παραδοθεί μέσα στο 2026. Παράλληλα με την κατασκευή του -όπως τονίστηκε από τους εκπροσώπους του ΙΣΝ- οργανώνεται και το κομμάτι του εξοπλισμού του νοσοκομείου, όπως ο ιατρικός εξοπλισμός και τα συστήματα πληροφορικής, ώστε το Νοσοκομείο να παραδοθεί πλήρως εξοπλισμένο για άμεση λειτουργία στο πλαίσιο του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας.

Στόχος είναι το Παιδιατρικό Νοσοκομείο να αποτελέσει έναν κόμβο για τη Θεσσαλονίκη, τη Βόρεια Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη εξειδικευμένων ιατρικών υπηρεσιών. Ήδη ξεκίνησε πλησίον του νοσοκομείου η κατασκευή ενός πρότυπου Κέντρου Ψυχικής Υγείας παιδιών και εφήβων, που θα στεγάσει πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις και χώρους για έρευνα και εκπαίδευση, έτσι ώστε όλο το νοσοκομείο να λειτουργήσει σε μία λογική campus.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο οποίος θυμήθηκε την μπαλάντα της αξέχαστης Αρλέτας. «Τα μικρά παιδιά που κρατούνε στο χέρι τους σαν το μύλο το χάρτινο, τις ελπίδες μας» λέει το τραγούδι. Αυτές τις ελπίδες, αυτά τα όνειρα τα φωτίζει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», σημείωσε ο κ. Καϊτεζίδης, ενώ πρόσθεσε: «Από όλες τις ανοιχτές μας συζητήσεις, η σημερινή έχει τον περισσότερο κόσμο. Τί μας δείχνει αυτό; Κάτι πολύ σπουδαίο. Ότι το Παιδιατρικό Νοσοκομείο, αυτό το κόσμημα, έχει γίνει ήδη κτήμα όλων μας.»

Απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους του ΙΣΝ τόνισε ότι «με αυτές τις πρωτοβουλίες ανοικτού διαλόγου μάς κάνετε να χαιρόμαστε όχι μόνο αυτό το σπουδαίο και μοναδικό έργο ζωής, αλλά και όλη τη διαδικασία, το δημιουργικό ταξίδι βήμα το βήμα μέχρι την ολοκλήρωσή του», ενώ απευθυνόμενος προς τον υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους σημείωσε με νόημα: «Κύριε Υπουργέ, δεν έλειψες από καμιά μας συνάντηση. Η παρουσία σου και σήμερα εδώ μας υπενθυμίζει την άψογη συνεργασία μας, αλλά και το έμπρακτο ενδιαφέρον συνολικά της κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη». Ακόμη ευχήθηκε στον ανάδοχο όμιλο AVAX  «καλή ευκολία και καλή επιτυχία».

Όσο για τον δήμο ο κ. Καϊτεζίδης σημείωσε: «Είμαστε δίπλα σας με πράξεις. Ο δήμος μας απόλυτα συνεπής έτρεξε έγκαιρα το έργο που του αναλογούσε, την κατασκευή του σύγχρονου ψηφιακού δικτύου υδροδότησης του Φιλύρου και του Παιδιατρικού Νοσοκομείου 8 εκ. ευρώ στο οποίο εδώ και 6 μήνες ήδη δουλεύει ο εργολάβος. Θα είμαστε έτοιμοι έγκαιρα, πολύ νωρίτερα από την ολοκλήρωση του νοσοκομείου, απόλυτα συνεπείς στις υποχρεώσεις μας».

Τέλος κατέληξε λέγοντας ότι το Παιδιατρικό Νοσοκομείο «είναι κάτι πολύ ανώτερο και ασύγκριτο. Η ίδια η ζωή των παιδιών μας. Έτσι πρέπει να το αγκαλιάζουμε όλοι μας».

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του ΙΣΝ Ανδρέας Δρακόπουλος που μέσω βιντεοκλήσης σημείωσε ότι τα έργα που χρηματοδοτεί το Ίδρυμα «ανήκουν στους πολίτες και την κοινωνία», ενώ ακολούθησαν σύντομες τοποθετήσεις από τους εκπροσώπους του ΙΣΝ Πάνο Παπούλια και Ελιάννα Κονιάλη, τον Αναπληρωτή Διευθυντή του τομέα έργων υποδομών και κτιριακών έργων της αναδόχου εταιρίας ΑVAX Νικόλα Λόλα, τον Διευθυντή του έργου Δημήτρη Χασάπη, την Project Manager Σύλβια Τσιτζιλώνη, καθώς και τον υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

 

 

 

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο