Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: «Mεγάλο Eυχαριστώ στον Υπουργό, επιτέλους είδαμε αστυνομικούς στους δρόμους και τις γειτονιές μας. Να παραμείνει μόνιμα η αστυνόμευση». Επίσκεψη του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο δημαρχείο Πυλαίας-Χορτιάτη

Ένα μεγάλο δημόσιο ευχαριστώ προς τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη απεύθυνε σήμερα ο δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης υποδεχόμενος τον Yπουργό Προστασίας του Πολίτη στο δημαρχείο στο Πανόραμα.

«Ό,τι είπε ο Υπουργός στην πρόσφατη σύσκεψη για τα μέτρα ενίσχυσης της ασφάλειας στον δήμο μας και όλο τον νομό Θεσσαλονίκης το τήρησε. Για πρώτη φορά βλέπουμε αστυνομικούς στους δρόμους και στις γειτονιές και το κλίμα έχει αλλάξει, καθώς το προηγούμενο διάστημα τα κρούσματα κλοπών, διαρρήξεων και ληστειών ήταν καθημερινό φαινόμενο. Η παρουσία των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) για πρώτη φορά και η ενίσχυση της παρουσίας της ΕΛΑΣ έχει περιορίσει κατά 70% τα περιστατικά», σημείωσε ο δήμαρχος προσθέτοντας ότι αυτό για την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πολύ σημαντικό καθώς έχει να κάνει με την ποιότητα της ζωής στην πόλη. «Ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τον Υπουργό. Έδειξε ότι όπου υπάρχει πολιτική βούληση τα προβλήματα λύνονται», σημείωσε ενώ εξέφρασε την ετοιμότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συνεργαστεί και να βοηθήσει το έργο της ΕΛΑΣ.

Από τη μεριά του ο κ. Χρυσοχοΐδης επισήμανε ότι «με μεγάλη χαρά και τιμή επισκέπτεται τον δήμο και τον φίλο δήμαρχο που είναι και πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας. Είμαι εδώ γιατί θέλω να υπηρετούμε στην πράξη την ασφάλεια των πολιτών που είναι το μέγιστο αγαθό που ζητά ο πολίτης από μια δημοκρατική πολιτεία και από ένα κράτος δικαίου», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη οι αστυνομικοί που έχουν την ευθύνη για την πάταξη της εγκληματικότητας στη Θεσσαλονίκη ήταν πριν δύο μήνες 108 και σήμερα είναι πάνω από 700. Σημείωσε ότι στόχος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι και η εξάρθρωση των εγκληματικών οργανώσεων που δρούσαν το προηγούμενο διάστημα στην περιοχή. «Το μέτρο της ενίσχυσης της αστυνόμευσης είναι μόνιμο και εμπεδώνεται κάθε ημέρα και περισσότερο, έτσι ώστε οι πολίτες στις μεγάλες πόλεις να αποκτήσουν το μεγάλο και αυτονόητο αγαθό της ασφάλειας», κατέληξε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Κατά την επίσκεψή του στο δημαρχείο Πυλαίας-Χορτιάτη ο δήμαρχος και ο κ.  Χρυσοχοΐδης προήδρευσαν σε ευρεία σύσκεψη αρμοδίων παραγόντων, αιρετών αλλά κατοίκων – θυμάτων εγκληματικών ενεργειών, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν όλα τα θέματα ασφάλειας στην περιοχή, έτσι ώστε να βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις.

Σημαντικό ότι στη σύσκεψη συμμετείχε όλη η ένστολή ηγεσία της ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη όπως οι στρατηγοί Χρήστος Μπουλούμπασης, Γιώργος Παπαδόπουλος και Γιώργος Τζήμας, ο διοικητής ΟΠΚΕ ανατολικής Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Μυλωνίδης, Τμήματος Ασφαλείας Μίλτος Γουσούλης και Τάξεως Ευστράτιος Καγιογλίδης Πυλαίας-Χορτιάτη και άλλοι υπηρεσιακού παράγοντες.

«Η ποιότητα της ζωής στις πόλεις προϋποθέτει οι πολίτες να νοιώθουν ασφαλείς μέσα στα ίδια τους τα σπίτια. Θα συνεργασθούμε με τον Υπουργό γι’ αυτό, είναι η έμπρακτη προσφορά μας στους δημότες μας», σημείωσε ο κ. Καϊτεζίδης ο οποίος ενημέρωσε τον Υπουργό ότι ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη δωρίζει μετά από διαγωνισμό καινούριο περιπολικό στο αστυνομικό τμήμα. Είχε επίσης την ευκαιρία να επαναφέρει στον Υπουργό τα πάγια αιτήματα της αυτοδιοίκησης για κάμερες στους δρόμους και τις πλατείες με την αυτονόητη προστασία των προσωπικών δεδομένων αλλά και για τη δυνατότητα να συνάπτουν συμβάσεις με εταιρείες security για προληπτικές περιπολίες περιπολικών στις γειτονιές των δήμων. «Συνεργαζόμαστε με τον Υπουργό και τα στελέχη της ΕΛΑΣ για να “ξεριζώσουμε” την εγκληματικότητα από τις πόλεις μας και οι δημότες μας να απολαμβάνουν μια καθημερινότητα γαλήνια και ειρηνική» κατέληξε ο κ. Καϊτεζίδης.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο