Ανακύκλωση μαγειρικών ελαίων στο Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η προσπάθεια ανακύκλωσης στο δήμο Πυλαίας –Χορτιάτη, η οποία, μετά την ανακύκλωση πλαστικού, γυαλιού, χάρτινων συσκευασιών, αλουμινίου και λευκοσιδήρου στους μπλε κάδους σε όλες τις γειτονιές του δήμου μας, το πρόγραμμα διάδοσης της κομποστοποίησης των οργανικών απορριμμάτων που υλοποιείται σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, επεκτείνεται πλέον και στην ανακύκλωση μαγειρικών ελαίων.

Με απόφαση του δημάρχου, θα τοποθετηθούν την Πέμπτη 17 Μαΐου 2012 ειδικές δεξαμενές ανακύκλωσης μαγειρικών ελαίων, σε πέντε κεντρικά σημεία του ενιαίου δήμου,
• στην Πυλαία,  στη συμβολή των οδών Εγνατία με Πρασακάκη απέναντι από το κυκλικό συντριβάνι
• στο Πανόραμα επί της οδού Χατζηπαναγιωτίδη στην πλατεία Β.Μητρούση και
• στον Χορτιάτη, στη συμβολή των οδών Αγίου Νικολάου και Βουλγαροκτόνου
• Ασβεστοχώρι, στη στάση «Πατσατζή»
• Στο Φίλυρο, στο παλιό τέρμα των λεωφορείων του Ο.Α.Σ.Θ.

σε εκτέλεση ενός πιλοτικού προγράμματος με τη συνεργασία της εξειδικευμένης εταιρείας ανακύκλωσης μαγειρικών ελαίων Revive.

Με πρωτοβουλία του δήμου οργανώνεται επίσης μια σειρά ενημερωτικών επισκέψεων σε σχολεία όλων των βαθμίδων της περιοχής με σκοπό τη διάδοση της συγκεκριμένης μορφής ανακύκλωσης αλλά και τη συνολική ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας για την οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων.

Μέσω της νέας πρωτοβουλίας ανακύκλωσης του δήμου εκατοντάδες τόνοι χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων θα μετατραπούν σε βιοντήζελ, θα προστατευθεί η διατροφική αλυσίδα, θα μειωθούν οι ανάγκες της χώρας για εισαγωγή ορυκτών καυσίμων και λιπαντικών και θα μειωθούν σημαντικά τα υγρά απόβλητα και η επιβάρυνση των Χ.Υ.Τ.Υ.

Αλλά και κάτι ακόμη : για κάθε λίτρο ανακυκλούμενου μαγειρικού ελαίου που θα τοποθετούμε στις δεξαμενές ανακύκλωσης, η εταιρεία Revive θα προσφέρει 3 λεπτά στην Περιβαλλοντική Οργάνωση WWF.

Μια προσπάθεια που αξίζει να την αγκαλιάσουμε όλοι μας!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο