Επίσκεψη στη Γερμανική Σχολή

Τις εγκαταστάσεις της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε το πρωί της Τρίτης 5 Ιουνίου ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη συναντήθηκε με τη Γερμανίδα διευθύντρια του σχολείου Άνγκελα Ντρέβεκ-Μαρρ, τον λυκειάρχη Νίκο Λιόλιο και τη γυμνασιάρχη Γιολάντα Παπαθανασοπούλου, με τους οποίους συζήτησε γενικότερα θέματα που αφορούν στην εκπαίδευση.

Οι εκπρόσωποι της Γερμανικής Σχολής, η οποία βρίσκεται εντός των ορίων του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, ενημέρωσαν τον κ. Καϊτεζίδη για την ιστορία του σχολείου, τη δομή της Γερμανικής Σχολής και τη σημερινή εκπαιδευτική πραγματικότητα σε Ελλάδα, Γερμανία αλλά και Ευρώπη.

Από τη μεριά του ο κ. Καϊτεζίδης αφού ευχαρίστησε τα διευθυντικά στελέχη της σχολής για την υποδοχή και τη φιλοξενία, χαρακτήρισε τη Σχολή ως ένα από τα ιστορικά σχολεία της Θεσσαλονίκης, που μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην περαιτέρω ανάπτυξη της ελληνογερμανικής συνεργασίας. Στη συνάντηση εργασίας εξετάστηκαν και οι δυνατότητες συνεργασίας των δύο πλευρών σε επίπεδο πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων, αλλά και για τη συνδιοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων τεχνικής εκπαίδευσης.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του σχολείου, μπήκε στις τάξεις τους δημοτικού και του νηπιαγωγείου και συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.  

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο