Ταξίδι στον Πόντο μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου

Ένα ταξίδι στην ιστορία, το χρόνο και τα πρόσωπα που έζησαν την ιστορία της γενοκτονίας των Ποντίων θα κάνουν όσοι παρευρεθούν στην εκδήλωση που διοργανώνει τις επόμενες ημέρες ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη.

Στην εκδήλωση, η οποία συνδιοργανώνεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων και την εταιρία «Δίαυλος», θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Στέφανου Τανιμανίδη «Η ηχώ της καμπάνας του Πόντου». Ενα βιβλίο, στο οποίο μεταξύ των άλλων περιγράφεται και το πως το 2010 ύστερα από 88 χρόνια ξανακτύπησε η καμπάνα της Μονής της Παναγίας Σουμελά στον Πόντο.

Την έκδοση θα παρουσιάσουν  ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ο Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Χαράλαμπος Αποστολίδης και ο πρόεδρος του σωματείου «Παναγία Σουμελά» Γιώργος Τανιμανίδης, ενώ το συντονισμό της συζήτησης θα κάνει η θεολόγος Κασιανή Τανιμανίδου.

Στην εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Ιουνίου, στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων «Λίτσα Φωκίδη» στο νέο Δημαρχείο Πυλαίας-Χορτιάτη, θα συμμετέχει η χορωδία της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ιμεραίων.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο