Ο δήμαρχος στο ιστορικό Πέτρινο Δημοτικό Σχολείο Πανοράματος «Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουν»

Mια ιδιαίτερη επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη. Ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης επισκέφτηκε το Πέτρινο Δημοτικό Σχολείο Πανοράματος στο κέντρο του Πανοράματος, ένα σχολείο το οποίο φέτος επαναλειτούργησε ύστερα από αρκετά χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη  ξεναγήθηκε στους χώρους του σχολείου και συνομίλησε με τους μαθητές, τους γονείς και το εκπαιδευτικό προσωπικό. Από τις συζητήσεις με τους γονείς, τους καθηγητές αλλά και τους μαθητές δεν έλειψαν και οι παλιές αναμνήσεις, καθώς πολλοί από τους γονείς υπήρξαν παλιοί απόφοιτοι του σχολείου, κάτι που ισχύει και για τον ίδιο το δήμαρχο, ο οποίος φοίτησε ως μαθητής του δημοτικού σε αυτό το σχολείο. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Πέτρινο Δημοτικό του Πανοράματος είναι ένα ιστορικό διατηρητέο σχολείο, καθώς χτίσθηκε το 1922. Τα τελευταία χρόνια φιλοξένησε  τη στέγαση του Δημοτικού Συμβουλίου και της Τεχνικής Υπηρεσίας του πρώην Δήμου Πανοράματος που πρόσφατα μεταφέρθηκαν στο Νέο Δημαρχείο του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.

Φέτος ύστερα από επίπονες προσπάθειες της δημοτικής αρχής άνοιξαν ξανά οι σχολικές αίθουσες και το σχολείο επαναλειτούργησε, φιλοξενώντας στους χώρους του μαθητές της πρώτης τάξης του δημοτικού.

«Αποτελεί μια ιδιαίτερη στιγμή για μένα, καθώς οι χώροι είναι τόσοι οικείοι. Αλλά και μια δικαίωση των προσπαθειών που κάνουμε να βελτιώσουμε τη σχολική στέγη στο δήμο μας. Παρά τις σημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση εξαιτίας των μειωμένων κρατικών επιχορηγήσεων, ο δήμος θα συνεχίσει τον αγώνα για ποιοτικά σχολεία», σημείωσε ο κ. Καϊτεζίδης.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο