Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης στο Φίλυρο

Mε μεγάλη επιτυχία και παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Ιουνίου στο Φίλυρο η πρώτη ενημερωτική εκδήλωση με αφορμή την έναρξη πιλοτικού προγράμματος οικιακής κομποστοποίησης. Την εκδήλωση, η οποία έγινε στο πρώην κοινοτικό κατάστημα Φιλύρου,  συνδιοργάνωσαν ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη και η Κίνηση Επικοινωνίας Πολιτών Φιλύρου.

Στόχος της εκδήλωσης  η εξοικείωση των περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένων πολιτών της περιοχής με την ιδέα και τη διαδικασία της κομποστοποίησης καθώς και η ενημέρωση τους για τη σημαντική της συμβολή στη μείωση των αποβλήτων, που είναι μια από τις βασικές προτεραιότητες του πλαισίου της ευρωπαϊκής οδηγίας για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

H πρωτοβουλία εντάσσεται στο σύνολο των πρακτικών και των δράσεων που εφαρμόζει η δημοτική αρχή στο πλαίσιο του «Συμφώνου των Δημάρχων» στο οποίο συμμετέχει.
Με το πρόγραμμα επιδιώκεται η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος μέσω της υιοθέτησης οικολογικών πρακτικών, όπως είναι η διαλογή των οικιακών απορριμμάτων ήδη από το σπίτι.

Στην εκδήλωση, που ήταν η πρώτη από μια σειρά ενημερωτικών συναντήσεων με τους πολίτες, οι οποίες θα γίνουν σε όλο το δήμο, μίλησαν η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Φιλύρου, Θάλεια Παυλίδου, καθώς και ο γεωπόνος Άκης Ψωμάς, Αντιπρόεδρος της Κίνησης Επικοινωνίας Πολιτών Φιλύρου, ενώ παραβρέθηκαν εκπρόσωποι πολλών τοπικών φορέων της περιοχής.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο