Δράσεις Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Δημόσιας Υγείας

Το Δίκτυο Κοινωνικής Φροντίδας και Αλληλεγγύης του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, στις γιορτινές ημέρες του Πάσχα μοίρασε  τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε 200 και πλέον ωφελούμενες οικογένειες, μέλη του Δικτύου από όλες τις Δημοτικές Ενότητες. Με γνώμωνα την προσφορά προς το συνάνθρωπο καλούμε όλους όσοι επιθυμούν να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη καθαριότητας και ευπρεπισμού να έρθουν σε επικοινωνία με τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου. Επίσης έχουν δρομολογηθεί οι ανοιχτές διαδικασίες προμήθειας τροφίμων ύψους 20.000,00€ για τις αναγκες του Δικτύου.

Η αναψυχή των παιδιών είναι και φέτος προτεραιότητα μας, 260 παιδιά και τουλάχιστον 15 ΑΜΕΑ προερχόμενα από κοινωνικά ευπαθείς οικογένειες θα φιλοξενηθούν σε κατασκήνωσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ήδη προχωράμε σε δημόσια διαδικασία για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Ο Δήμος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρική Θεσσαλονίκης, Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής και με χρηματική υποστήριξη της Ε.Ε. συμμετέχει στο  Πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων, σε οικονομικά αδύναμους κατοίκους και οι δηλώσεις συμμετοχής κατατίθενται έως 31 Μαϊου στα γραφεία Πρωτοκόλλου των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου.

Σε συνεργασία με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης  διενεργούνται έρευνες για ειδικά περιστατικά και οικογένειες στα όρια του δήμου, από τους αρμόδιους κοινωνικούς επιστήμονες, προς όφελος και προστασία των δημοτών μας.

Το ανθρώπινο δυναμικό των υπηρεσιών ενισχύεται με τους παρόχους κοινωφελούς εργασίας, υπό την εποπτεία της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου και σε συνεργασία με την Υπηρεσία Επιμελητών Κοινωνικής Αρωγής των Δοικητικών Δικαστηρίων Θεσσαλονίκης.

Για την καταπολέμηση της ανεργίας και τον επαναπροσδιορισμό γνώσεων και δεξιοτήτων των ανέργων και σε συνεργασία με άλλους φορείς (ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ, ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ, κλπ) υλοποιούμε τα προγράμματα ΤΟΠΕΚΟ, ΤΟΠΣΑ – ΕΠΕΜΒΑΙΝΩ, ΤΟΠΣΑ – ΠΡΩΤΑ, ΤΟΠΣΑ – ΕΠΙΘΕΣΗ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο