Μεταφορά ογκωδών απορριμμάτων του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη προς απόρριψη στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ                                                                                   
ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ 
                                                                            
Πανόραμα, 10.2.2014 
Αριθ. Πρωτ.:   6071
                                                                                                                                 
ΚΑΔ ΦΕΚ: 19444

Αριθ. Διακήρυξης:  9/2014

                                                             ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
                                                ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΤΜΗΜΑ Ι: ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ
Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη
Ταχ. Δ/νση: Απ. Σαμανίδη 21
Τηλ.: 2313-322011, 2313-301009
Fax: 2310-332361
(URL): http://www.pilea-hortiatis.gr
e-mail: [email protected]

ΤΜΗΜΑ ΙΙ: ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΜΒΑΣΗΣ
Παροχή υπηρεσιών για τη « Μεταφορά ογκωδών απορριμμάτων του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη προς απόρριψη στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης».

Στο πλαίσιο του εν λόγω αντικειμένου περιλαμβάνονται και οι εργασίες περισυλλογής ογκωδών αντικειμένων με την τοποθέτηση τουλάχιστον δέκα (10) ανοικτού τύπου απορριμματοκιβωτίων (κοντέινερ) χωρητικότητας 10m3 και οκτώ (8) ανοικτού τύπου απορριμματοκιβωτίων (κοντέινερ) χωρητικότητας 30m3  σε σημεία που θα υποδειχθούν από την αρμόδια Διεύθυνση Καθαριότητας και Περιβάλλοντος. Ο εργολάβος θα φορτώνει τα ογκώδη απορρίμματα από τους προσωρινούς χώρους αποθήκευσης των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και αφού τα επεξεργαστεί κατάλληλα θα τα μεταφέρει στον χώρο του ΧΥΤΑ Μαυροράχης. Τα έξοδα απόρριψης στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης βαρύνουν τον Δήμο.
Η διάρκεια της εκτελούμενης εργασίας θα είναι μέχρι την εξάντληση των πιστώσεων.
Τόπος παροχής υπηρεσιών: Όλες οι Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.
Κωδικός CPV: 90513000-6 (Υπηρεσίες επεξεργασίας και διάθεσης μη επικίνδυνων απορριμμάτων και αποβλήτων).
Η εργασία δεν υποδιαιρείται σε τμήματα. Υποβάλλονται προσφορές για το σύνολο των εργασιών της 58/2013 μελέτης.
Δεν προβλέπονται εναλλακτικές προσφορές.
Προϋπολογισμός: (συνολικός) 219.960,00 € (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, με στρογγυλοποίηση). Αναλύεται σε: άθροισμα: 194.653,00 €, ΦΠΑ: 25.304,89 €.

ΤΜΗΜΑ ΙΙΙ: ΝΟΜΙΚΕΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ, ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Απαιτούμενες εγγυήσεις
– Εγγύηση συμμετοχής, που ανέρχεται σε ποσοστό 2% επί του προϋπολογισμού της μελέτης συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., δηλαδή ποσού 4.400,00€.
– Εγγύηση καλής εκτέλεσης των όρων της σύμβασης (κατατίθεται πριν ή κατά την υπογραφή της σύμβασης), που ανέρχεται σε ποσοστό 5% επί της συνολικής προϋπολογισθείσας δαπάνης, μη συνυπολογιζομένης της επιτευχθείσας έκπτωσης κατά τη δημοπρασία και συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., δηλαδή ποσού 10.998,00€.
Βασικοί όροι χρηματοδότησης και πληρωμής
Η χρηματοδότηση της σύμβασης γίνεται από ίδιους πόρους.
Η πληρωμή του αναδόχου θα γίνεται στο τέλος κάθε μήνα βάσει των εργασιών που εκτελέστηκαν, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στη μελέτη 58/2013 και το άρθρο 8 της διακήρυξης. Δεν θα δοθεί προκαταβολή στον ανάδοχο.

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν:
α. Φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ημεδαπά ή αλλοδαπά,
β. Ενώσεις ή κοινοπραξίες αυτών που υποβάλλουν κοινή προσφορά,
γ. Συνεταιρισμοί,
με αντικείμενο αντίστοιχη επαγγελματική δραστηριότητα, που διαθέτουν τα προσόντα που αναφέρονται στο άρθρο 22 της διακήρυξης.
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά-αποδεικτικά έγγραφα για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό αναγράφονται στο άρθρο 24 της διακήρυξης.
Οικονομική και χρηματοοικονομική ικανότητα: να αποδεικνύει ότι κατά τις τρεις τελευταίες, πριν από το έτος του διαγωνισμού, οικονομικές χρήσεις, εφόσον αυτό είναι δυνατό από τον χρόνο λειτουργίας της επιχείρησης, ο κύκλος εργασιών τους υπερβαίνει το 200% του προϋπολογισμού της μελέτης. Εάν ο χρόνος λειτουργίας της επιχείρησης είναι δύο χρόνια, ο κύκλος εργασιών της επιχείρησης να υπερβαίνει το 150% του προϋπολογισμού της μελέτης, ενώ εάν ο χρόνος λειτουργίας της επιχείρησης είναι ένα έτος, ο κύκλος εργασιών της επιχείρησης να υπερβαίνει το 100% του προϋπολογισμού της μελέτης.
Τεχνική και επαγγελματική ικανότητα: να αποδεικνύουν ότι διαθέτουν τις ακόλουθες πιστοποιήσεις ποιότητας κατά EN ISO 9001:2008 (διασφάλισης ποιότητας εργασιών), ISO 14001:2004 (περιβαλλοντικής διαχείρισης), OHSAS 18001:2007 (υγεινή και ασφάλεια) για τη συλλογή και μεταφορά στερεών μη επικίνδυνων αποβλήτων.

ΤΜΗΜΑ IV: ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Η επιλογή αναδόχου θα γίνει με ανοικτή διαδικασία και κριτήριο για την ανάθεση της σύμβασης είναι αποκλειστικά η (συνολικά) χαμηλότερη τιμή σε ευρώ.
Η χορήγηση των τευχών του διαγωνισμού γίνεται από το Τμήμα Προμηθειών του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη (Απ. Σαμανίδη 21, ΤΚ 55236, τηλ. 2313322011, 2313301009), μετά από αίτηση των ενδιαφερόμενων. Τα τεύχη διατίθενται δωρεάν και σε ηλεκτρονική μορφή στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, στη διεύθυνση: http:/www.pilea-hortiatis.gr.
Προθεσμία υποβολής προσφορών:  31 Μαρτίου 2014, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:30π.μ., κατά την οποία θα ανοιχτούν οι προσφορές σε δημόσια συνεδρίαση της Επιτροπής Διαγωνισμού, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, Απ. Σαμανίδη 21. Επιτρέπεται να παρίστανται φυσικά και νομικά πρόσωπα δια των νόμιμων εκπροσώπων τους.
Τα έντυπα των προσφορών πρέπει να είναι συνταγμένα στην ελληνική γλώσσα. 
Απαιτούμενη χρονική διάρκεια ισχύος των προσφορών: έξι (6) μήνες από την επόμενη ημέρα της διενέργειας του διαγωνισμού. 

ΤΜΗΜΑ V: ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ενστάσεις ασκούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 28/1980 και κατά τα οριζόμενα στην αριθ. 9/2014 διακήρυξη. Αποφασίζον όργανο επί των ενστάσεων είναι η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.
Κατά τα λοιπά, ισχύουν οι διατάξεις του ν. 3886/2010, περί δικαστικής προστασίας κατά τη σύναψη δημοσίων συμβάσεων.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Περίληψη που περιέχει τις πληροφορίες της παρούσας απεστάλη στην Υπηρεσία Επίσημων Εκδόσεων της Ε.Ε. στις 11.2.2014 με αριθ. ID: 2014-019315.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ

ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΚΑΪΤΕΖΙΔΗΣ

Για να κατεβάσετε τα τεύχη της διακήρυξης πατήστε εδώ ώστε να συνδεθείτε στο “Εργαλείο Διακηρύξεων” . Το σύστημα θα ζητήσει τα στοιχεία σας προκειμένου οι υπηρεσίες να μπορούν να σας ειδοποιήσουν έγκαιρα για οτιδήποτε αφορά την διακήρυξη – προκήρυξη

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο