Ολοκληρώθηκε ο μεγάλος Τελικός του Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, Τεχνολογίας, Έρευνας και Ρομποτικής FLL GREECE

Χιλιάδες γονείς και φίλοι επισκέφθηκαν το  Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS στις 8 & 9 Μαρτίου 2014, όπου 320 παιδιά ηλικίας 9 έως 16 ετών ήρθαν από διάφορα σημεία της Ελλάδας και έλαβαν μέρος με εξαιρετικές επιδόσεις.

Ηταν ένα μάθημα συνεργασίας, ομαδικής δουλειάς, ευγενικής άμιλλας,ευστροφίας και καινοτομίας, αφού τα παιδιά παρουσίασαν πραγματικά εντυπωσιακές ρομποτικές  κατασκευές αλλά και καινοτόμες προτάσεις αντιμετώπισης των άγριων φυσικών φαινομένων, καθώς το θέμα του διαγωνισμού ήταν το Nature’s Fury (Η μανία της Φύσης). Τα αποτελέσματα  και η ωριμότητα των παιδιών, δικαίωσαν την επιλογή της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και των Σχολικών Επιτροπών να καλέσει και να συμπεριλάβει τα παιδιά των σχολείων του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη στη διοργάνωση.

Αξίζει να σημειωθεί  ότι στην επιτυχία του διαγωνσιμού συνέβαλλαν οι γονείς οι οποίοι ανέλαβαν το ρόλο του προπονητή της ομάδας και όχι μόνον. Περισσότεροι από  100 εθελοντές   εργάστηκαν για μεγάλο χρονικό  διάστημα με κέφι και όραμα στηρίζοντας την όλη προσπάθεια σε κάθε της βήμα.

Το FLL είναι μια συνεργασία της  FIRST ® (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) και του εκπαιδευτικού τομέα της LEGO EDUCATION® και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 80 χώρες παγκοσμίως. Έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τα παιδιά να ανακαλύψουν και να αγαπήσουν την επιστήμη και την τεχνολογία με τον πλέον διασκεδαστικό τρόπο αποκτώντας εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους και πιστεύοντας στον εαυτό τους, διδάσκοντάς τους παράλληλα πολύτιμες δεξιότητες για τη ζωή.

Τη διοργάνωση στήριξαν και αγκάλιασαν όλοι οι σημαντικοί φορείς  της πόλης καθώς και εταιρίες και οργανισμοί. Συγκεκριμένα,αποκλειστικός αρωγός της διοργάνωσης ήταν το Ίδρυμα Νεότητας της Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. Ενώ σημαντική ήταν η συμβολή αρκετών υποστηρικτών και χορηγών.

Τη διοργάνωσης στήριξαν με την αιγίδα τους, το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης,  η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ,ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη,ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου και ο Περιφερειακός Συνδέσμος  Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας.

Αρωγοί της προσπάθειας για την οργάνωση του πρώτου FLL στην Ελλάδα ήταν οι: Αλέξανδρος Μαδιτιανός, Δημήτρης Λακασάς, Λήδα Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνος Αργυρόπουλος, Τζελίνα Μακραντωνάκη, Ιφιγένεια Τσιρά, Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, Εριφύλη Παπαϊωάννου, Στάθης Λαφαζανίδης, Σταμάτης Χριστοδούλου, Κώστας Βασιλείου.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο