Γιατί η ιστορία δεν πρέπει να σβήσει από τη μνήμη μας – Την Κυριακή το Αρχιερατικό Μνημόσυνο Εκτελεσθέντων Ασβεστοχωρίου

Εκδήλωση μνήμης για τους  17 εκτελεσθέντες του Ασβεστοχωρίου της 26ης  Ιουλίου 1944 από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής  και τους συνεργάτες τους διοργανώνει και φέτος την Κυριακή 24 Ιουλίου 2015 ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη.
 
Στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 72 χρόνων της θλιβερής επετείου  στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ασβεστοχωρίου, παρουσία εκπροσώπων του Δήμου και του Τοπικoύ Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ασβεστοχωρίου, θα τελεστεί στις 10 π.μ. Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ των θυμάτων χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.
 
Θα ακολουθήσει στις 11 π.μ. η αναχώρηση της πομπής από τον τόπο συγκέντρωσης των εκτελεσθέντων (Πάρκο Ασβεστοχωρίου) με προορισμό τον χώρο εκτέλεσης (στα όρια της Εξοχής) όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, ομιλίες εκπροσώπων του δήμου και αντιστασιακών οργανώσεων, καθώς και καταθέσεις στεφάνων.  Γιατί η ιστορία δεν πρέπει να σβήσει ποτέ από τη μνήμη μας.
 
Αναλυτικά το πρόγραμμα της τελετής:
 
Ιερός ναός Αγίου Γεωργίου Ασβεστοχωρίου
7.30 π.μ – 8.30 π.μ.: Όρθρος Κυριακής
8.30 π.μ – 10.00 π.μ.: Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα
10.00 π.μ.: Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ των εκτελεσθέντων χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως κ.κ Βαρνάβα.
11.00 π.μ.: Αναχώρηση της πομπής με λεωφορείο από το χώρο συγκέντρωσης των εκτελεσθέντων.(Πάρκο Ασβεστοχωρίου)
11.10 π.μ.: Άφιξη της πομπής στο χώρο εκτέλεσης (στα όρια της Εξοχής). Επιμνημόσυνη δέηση. Ομιλία εκπροσώπου του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη και αντιστασιακών οργανώσεων. Καταθέσεις στεφανιών.
Θα ακολουθήσει δεξίωση στην καφετερία «ΚΑΦΦΕΑ» στο Ασβεστοχώρι.
Δηλώσεις συμμετοχής για καταθέσεις στεφανιών γίνονται μέχρι τις 23-7-2015 στα τηλέφωνα  2313302000 και 2310301062


 

 
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο