Ανακοίνωση για τη λειτουργία των σχολείων στον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Ο δήμος μας μέσω της Αντιδημαρχίας Παιδείας και των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας  και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν την αρμοδιότητα επί του θέματος, επικοινώνησε μέσα στο Σαββατοκύριακο με όλους τους Διευθυντές των σχολείων του δήμου ενημερώνοντάς τους ότι από πλευράς υπηρεσιών του δήμου έχει εξασφαλισθεί η πρόσβαση σε όλα τα σχολεία, έγινε πλήρης αποχιονισμός  και έχουν καθαρισθεί όσοι αύλειοι χώροι είχαν ανάγκη αποχιονισμού. 

Σε εφαρμογή του σχεδίου ετοιμότητας για την αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών συνθηκών και σε ότι αφορά το θέμα της θέρμανσης των σχολείων έχει γίνει μέσα στο 15νθήμερο των σχολικών διακοπών, από τις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας  και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έλεγχος των καυστήρων, επιδιόρθωση των προβλημάτων σε περιπτώσεις δυσλειτουργίας και πλήρης εφοδιασμός με πετρέλαιο θέρμανσης. 

Σε πρόσφατη επικοινωνία μας με τους Διευθυντές των σχολείων τους ζητήθηκε να επισκεφθούν άμεσα τα σχολεία και :
Α) να ενεργοποιήσουν τη θέρμανση σε όλους τους χώρους εξασφαλίζοντας ικανοποιητική θερμοκρασία για  το πρωί της Δευτέρας 9 Ιανουαρίου.
Β) να ενημερώσουν εγγράφως την  αρμόδια αντιδημαρχία για την ομαλή λειτουργία των θερμαντικών συστημάτων, της υδροδότησης  αλλά και της καταλληλότητας και ασφάλειας των εισόδων και των αύλειων χώρων λόγω παγετού. 
Μετά τη συλλογή των παραπάνω αναφορών ο Δήμος σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων και με πρώτη μέριμνα την ασφάλεια των παιδιών και γνώμονα την ομαλή  λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων και σύμφωνα με την καταγεγραμμένη κατάσταση στα σχολεία, θα ΕΚΔΩΣΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ για την υπεύθυνη ενημέρωση εκπαιδευτικών και γονέων σχετικά με την αναστολή λειτουργίας συγκεκριμένων σχολείων εάν και  εφ όσον τούτο δικαιολογείται ανάλογα με τις συγκεκριμένες συνθήκες κάθε σχολικής μονάδος .
Μπορείτε να παρακολουθείτε ηλεκτρονικά τις σχετικές ανακοινώσεις μέσω της σελίδας Facebook του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και της ιστοσελίδας του δήμου καθώς και καλώντας στο 15195 και στα τηλέφωνα των επιμέρους δημοτικών κοινοτήτων που για τον λόγο αυτό θα συνεχίσουν να παραμένουν ανοικτές.

Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη 

 
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο