3ο ΓΕΛ ΧΟΡΤΙΑΤΗ (ΦΙΛΥΡΟ): Τιμή στη Γενοκτονία των Ποντίων

Την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017,ώρα 11π.μ. θα πραγματοποιηθεί στο 3ο ΓΕΛ Χορτιάτη (Φίλυρο) εκδήλωση προς τιμή της Γενοκτονίας των Ποντίων, με πρωτοβουλία των μαθητικών κοινοτήτων του σχολείου. Το ιστορικό αυτό γεγονός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, για αυτό αποφασίσαμε να αποτίσουμε φόρο τιμής στους 353.000  Έλληνες του Πόντου που εξοντώθηκαν κατά την περίοδο 1914-1923.
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν συνοπτικά τα ιστορικά γεγονότα από μαθητές όλων των τάξεων, ένα κείμενο της καθηγήτριας, κας Αποστολίδου Χ., φιλολόγου και στη συνέχεια  θα προβληθεί ένα ολιγόλεπτο ντοκιμαντέρ.
Τμήματα του Ποντιακού Συλλόγου Φιλύρου θα χορέψουν παραδοσιακούς ποντιακούς χορούς με τη συνοδεία ποντιακής λύρας και στο τέλος θα μοιραστούν ωτία (παραδοσιακό ποντιακό γλυκό), φτιαγμένα από τις μητέρες των μαθητών μας.

Η εκδήλωση εντάσσεσαι στο πλαίσιο του  σχολικού προγράμματος :
ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΡΕΣΒΕΙΣ ΤΟΥ ΕΥΡ. ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ με αναφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία σκέψης.  Εκπ/κοί ‘ senior Ambassadors : Π. Καζά, Δ/ντρια, Ευγ. Τσιουπλή, φιλόλογος,  Αικ. Γκολόη, φιλόλογος.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο