“Κοιτάς αλλά δεν βλέπεις” – 1ο βραβείο στον διαγωνισμό ΑΛΟΤΕ (Αγώνες Λόγου και Τέχνης) – Αρσάκεια Τοσίτσια σχολεία της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας

Ανδιαμφισβήτητα σε όλους μας έχει τύχει να χάσουμε το λεωφορείο! Δεν είναι άλλωστε όλες οι μέρες χαρούμενες… Απ’αυτή την απλή ατυχία που μπορεί να μας συμβεί, ξεκινάει μια σύντομη διαδρομή μέχρι κάποια άλλη στάση. Μια διαδρομή που μοιάζει αιώνια και τρομακτική όταν αρχίζεις να βλέπεις καλύτερα τι συμβαίνει γύρω σου… Ανθρώπους να κοιμούνται στον δρόμο ενώ άλλους να ψάχνουν στα σκουπίδια. Ανθρώπους αγενής και αντικοινωνικούς, προσηλωμένους στις οθόνες των κινητών. Αυτά είναι μερικά από τα καθημερινά κοινωνικά φαινόμενα που όλοι μας κοιτάμε αλλά κανένας δεν τα βλέπει από την οπτική γωνία αυτών που πρωταγωνιστούν σε αυτά. Κλείνοντας όμως τα μάτια και παλεύοντας να αλλάξουμε αυτό το θλιβερό κομμάτι της κοινωνίας μας, μπορεί και να τα καταφέρουμε στο τέλος. Αρκεί να έχουμε σεβασμό προς τον συνάνθρωπό μας, αποδοχή στο διαφορετικό, ενσυναίσθηση και αλληλεγγύη μεταξύ μας, ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας, φύλου ή ηλικίας. Με λίγη ανθρωπιά τα πάντα αλλάζουν… Στο χέρι μας είναι!
 

Η ταινία απέσπασε το 1ο βραβείο στον διαγωνισμό ΑΛΟΤΕ (Αγώνες Λόγου και Τέχνης) που διοργανώνουν τα Αρσάκεια Τοσίτσια σχολεία της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας. Την σκηνοθεσία και το σενάριο ανέλαβε ο Σωκράτης Μουσμουλίδης ενώ με το τεχνικό κομμάτι ασχολήθηκε ο Φίλιππος Πριόβολος – Τασίκας. Συμμετείχαν οι εξής μαθητές: Νικόλαος Σαρρής, Ευαγγελία Μπογιάρη, Χριστιάνα Λάκκα, Γεώργιος Κουρού, Γαρυφαλλιά Κοκτσίδου, Γεωργία Μπαρκαμπά, Παναγιώτα Μπαμπαλή, Φανή Μάνου, Σωκράτης Μουσμουλίδης.

Το βίντεο έχει αναρτηθεί στο κανάλι μας στο YouTube (Realists) με τίτλο “Κοιτάς αλλά δεν βλέπεις”. Ετοιμαστείτε για νέες ταινίες κοινωνικού περιεχομένου.
 

https://youtu.be/ZcO-U75yic8

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο