100 +1 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

100 +1 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Κανείς μας δεν ξεχνά. Έχουμε χρέος τιμής στις 353.000 αδικοχαμένες ψυχές των δικών μας ανθρώπων που ζητούν δικαίωση.
Θρηνούμε και προσκυνούμε με σεβασμό τους «αγίους» μας, τα αδέλφια μας, τους προπάτορές μας. Η Ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού είναι ένδοξη και διαχρονική.
Οι μνήμες παραμένουν ζωντανές, όπως και τα διδάγματα. Για το μεγαλείο της αδούλωτης ψυχής, για τη μνήμη και τη γνώση της ιστορίας που μετατρέπεται σε δύναμη και λεβεντιά, για τους αγώνες που είναι επίμονοι και διαρκείς όπως διαρκές και επιτακτικό είναι το αίτημά μας για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
Νιώθω περήφανος και ως Πόντιος και ως Δήμαρχος μιας πόλης που αποτελεί τον συνδετικό κρίκο του χθες με το σήμερα αλλά και το αύριο του τόπου μας.
Φέτος, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επιβάλλει ο Covid 19 δεν θα τελεστούν οι καθιερωμένες εκδηλώσεις μνήμης.
Αντί αυτών ο Δήμος συμμετέχει στη λιτή τελετή της «Ένωσης Ποντίων Πανοράματος», με το τρισάγιο και την κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Ακρίτα του Πόντου στο Πανόραμα, ενώ με εντολή του δημάρχου οι σημαίες στα δημοτικά κτίρια κυματίζουν σήμερα μεσίστιες.
Η Μνήμη διατηρείται άσβεστη.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ- ΔΕΝ ΕΠΑΙΤΟΥΜΕ-ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο