Ένα στολίδι για τον πολιτισμό! Εγκαινιάζεται στο Χορτιάτη η αίθουσα «Ιωάννης Μανωλεδάκης»

Ένα στολίδι για τον πολιτισμό που κοσμεί το όνομα του αείμνηστου ακαδημαϊκού «Ιωάννη Μανωλεδάκη» παραδίδεται την Κυριακή επίσημα στους δημότες του Χορτιάτη. Πρόκειται για την αίθουσα της πρώην κοινότητας, η οποία αφού ανακαινίσθηκε «εκ βάθρων» από το δήμο Πυλαίας Χορτιάτη, παραδόθηκε ήδη για χρήση στους δημότες μας. Μάλιστα φέρει το όνομα του Ιωάννη Μανωλεδάκη, ενός μεγάλου δασκάλου, ενός ανθρώπου-παράδειγμα, που πάντοτε στήριξε το Χορτιάτη στον οποίο και κατοικούσε οικογενειακά.

Η τελετή των εγκαινίων θα γίνει την Κυριακή, στις 11.30 π.μ., με ομιλητές το δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, τον καθηγητή της Νομικής του ΑΠΘ Κώστα Σταμάτη, το δημοσιογράφο Παύλο Νεράντζη και τον υπεύθυνο της εφημερίδας «Χορτιάτης 570» Μπάμπη Νανακούδη.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει ακόμη την προβολή ενός ολιγόλεπτου βίντεο που επιμελήθηκε ο Άκης Κερσανίδης, την παρουσίαση του βιβλίου «Ιωάννης Μανωλεδάκης 1937-2011 Κείμενα» και μια μικρή συναυλία με έργα για φλάουτο και τσέλο με την ευγενική συμμετοχή της Ματούλας Χατζή (φλάουτο) και του Ζόραν Στέπιτς (τσέλο), δύο επίλεκτων μελών της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την «Κίνηση Πολιτών Χορτιάτη» και την εφημερίδα «Χορτιάτης 570». Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σκοπός της ανακαίνισης της αίθουσας, που είναι η μοναδική παρόμοια που διαθέτει ο Χορτιάτης, ήταν η βελτίωση της λειτουργικότητας, της αισθητικής και της ποιότητας του χώρου, προκειμένου να υποστηριχθούν δράσεις πολιτιστικού χαρακτήρα, όπως μουσικών και θεατρικών, παραστάσεων, κινηματογραφικών προβολών, σεμιναρίων και ομιλιών, δηλαδή δημιουργίας ενός πολυχώρου τέχνης και πολιτισμού.

Μαζί με την εγκατάσταση των υποδομών για τα οπτικοακουστικά μέσα, έγινε η προμήθεια και εγκατάσταση σύγχρονης οπτικοακουστικής εγκατάστασης, που περιλαμβάνει ηχεία, μικρόφωνα, ενισχυτές, θεατρικού τύπου φωτισμό, ψηφιακές κονσόλες χειρισμού, προβολικό σύστημα, προμήθεια και εγκατάσταση 110 σταθερών καθισμάτων θεάτρου  και αντικατάσταση του υφισταμένου συστήματος θέρμανσης, που περιελάμβανε κοινά θερμαντικά σώματα, με νέο που περιλαμβάνει κλιματιστική μονάδα, δίκτυο θερμομονωμένων αεραγωγών και στόμια.

Το έργο κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση από δημοτικούς πόρους, διήρκησε  πέντε μήνες  και αποπερατώθηκε πρόσφατα.
«Αισθάνομαι διπλή χαρά, παραδίδοντας στους δημότες μας αυτό το πολιτιστικό κόσμημα. Γιατί ο χώρος  μπορεί να αποτελέσει  μια αίθουσα δημιουργίας, τέχνης και πολιτισμού, που είναι τόσο απαραίτητες στις ημέρες μας. Αλλά και γιατί έτσι αποδίδουμε τιμή σε ένα άνθρωπο που αποτελούσε αυτό που λείπει από τη σημερινή εποχή: Το παράδειγμα. Σε έναν δικό μας άνθρωπο που έζησε αγάπησε και πάντοτε στήριξε το Χορτιάτη. Δεν είναι τυχαία και η ομόφωνη απόφαση όλων των δημοτικών παρατάξεων για την ονομασία της αίθουσας», τονίζει σε μήνυμα του ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο