Πρεμιέρα με το «σινεμά ο Παράδεισος» από την Δημοτική Κινηματογραφική Λέσχη Ασβεστοχωρίου

Με την προβολή δύο κινηματογραφικών ταινιών, που έχουν χαρακτηριστεί ως “παγκόσμια αριστουργήματα της έβδομης τέχνης”, η Δημοτική Κινηματογραφική Λέσχη Ασβεστοχωρίου ανοίγει το Μάρτιο την αυλαία της νέας αίθουσας εκδηλώσεων στο ανακαινισμένο κτίριο του Κέντρου Πολιτισμού Ασβεστοχωρίου, που εγκαινιάστηκε πανηγυρικά την Κυριακή από τον δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη.

Στην πρεμιέρα, Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015 και ώρα 20.00 ο γνωστός συγγραφέας και δημοσιογράφος, Γιώργος Σκαμπαρδώνης θα αναφερθεί στην έναρξη της Δημοτικής Κινηματογραφικής Λέσχης Ασβεστοχωρίου και στη συνέχεια θα προλογίσει την ταινία «Σινεμά ο Παράδεισος», παραγωγής 1989 σε σκηνοθεσία Τζουζέπε Τορνατόρε και πρωταγωνιστές τους Φιλίπ Νουαρέ, Σαλβατόρε Κάσιο και Ζακ Περίν. Το σενάριο της ταινίας περιστρέφεται γύρω από την συγκινητική ιστορία ενός αγοριού που ζει σε μια μικρή ιταλική πόλη στα χρόνια που ακολουθούν αμέσως μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Κέντρο αναφοράς για όλα τα συμβάντα και τα δρώμενα στην μικρή αυτή πόλη είναι ο κινηματογράφος, το «Σινεμά ο Παράδεισος» που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της.

Ακολουθεί την Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015 και ώρα 20.00 το κινηματογραφικό έπος του Μάρτιν Σκορτσέζε «Hugo» με πρωταγωνιστές τους Άζα Μπάτερφιλντ, Μπεν Κίνγκσλεϊ και Σάρα Μπάρον Κοέν που προτάθηκε το 2012 για έντεκα βραβεία Όσκαρ και κέρδισε τα πέντε εξ αυτών. Η ταινία περιγράφει με ευαισθησία τα βιώματα ενός μικρού αγοριού που ζει μέσα στον σιδηροδρομικό σταθμό του Παρισιού φροντίζοντας τα ρολόγια του πολυσύχναστου σταθμού.

«Η Δημοτική Κινηματογραφική Λέσχη θα μας ταξιδεύει και από το Ασβεστοχώρι πλέον -όπως πάντα δωρεάν- στην έβδομη τέχνη όλου του κόσμου. Με υπέροχες βραβευμένες ταινίες, με διάσημους ηθοποιούς, με ταινίες των Όσκαρ, με τις πιο ποιοτικές παραγωγές του ευρωπαϊκού και αμερικανικού κινηματογράφου» τονίζει ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Να σημειωθεί ότι ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη πρωτοτυπεί σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια το πιο σημαντικό δίκτυο Δημοτικών Κινηματογράφων στην Ελλάδα, έχοντας δύο θερινούς δημοτικούς κινηματογράφους σε Πανόραμα και Πυλαία, τρεις δημοτικές κινηματογραφικές λέσχες και το οποίο επεκτείνεται διαρκώς προσθέτοντας νέα σημεία προβολής σε όλες τις δημοτικές του ενότητες.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο