Δημοτικά Τέλη: Ακόμη ένας «Μύθος»…καταρρίπτεται!!! – Άλλος (δήμος) έχει το όνομα και άλλοι έχουν τη… χάρη!

Καταρρίπτεται για μία ακόμη φορά πανηγυρικά και με αδιάψευστα στοιχεία το επιχείρημα απληροφόρητων ότι οι τρεις δημοτικές ενότητες Πανόραμα, Χορτιάτης και Πυλαία αποτελούν «δήμο πολυτελείας», καθώς κατά τα φαινόμενα άλλος δήμος έχει το όνομα και άλλοι δήμοι έχουν τη… χάρη!

Όπως αποδεικνύεται από αναλυτικούς πίνακες που δείχνουν «πως διαμορφώνονται τα Δημοτικά Τέλη το 2016 στους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης»  (εφημερίδα «Θεσσαλονίκη», 7/12/ 2015) όσον αφορά τα δημοτικά τέλη που χρεώνονται στις κατοικίες, το Πανόραμα και ο Χορτιάτης βρίσκονται μόλις στην… τέταρτη θέση καθώς προηγούνται με μεγάλη διαφορά  ο δήμος Θερμαϊκού στην πρώτη θέση, ο δήμος Θεσσαλονίκης  στην δεύτερη και ο δήμος Καλαμαριάς στην τρίτη θέση. Ακόμη περισσότερο η Πυλαία συγκαταλέγεται στις περιοχές με τα φτηνότερα δημοτικά τέλη σε ολόκληρο το νομό Θεσσαλονίκης καθώς βρίσκεται στην προτελευταία θέση της σχετικής λίστας (στην τελευταία βρίσκεται ο δήμος Δέλτα).

Το ενδιαφέρον είναι ότι  η θέση του δήμου μας όπως φαίνεται και στον πίνακα παραμένει σε γενικές γραμμές η ίδια όσον αφορά και τις χρεώσεις των δημοτικών τελών στην επαγγελματική στέγη (καταστήματα).

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με εισήγηση του δημάρχου Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιου Καϊτεζίδη το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να μην υπάρξει η παραμικρή αύξηση στα δημοτικά τέλη και το 2016 παραμένοντας στις ίδιες τιμές που ίσχυαν πριν δύο χρόνια. Μάλιστα ήδη από πρόπερσι εν μέσω της οικονομικής κρίσης η διοίκηση του δήμου προκειμένου να απαλλάξει  τους δημότες από ένα πρόσθετο βάρος είχε προχωρήσει σε μειώσεις κατά 10 % στην ενότητα του Πανοράματος, κατά 5 % σε αυτή του Χορτιάτη και κατά 3 % στην Πυλαία στην προσπάθειά της να εξισώσει ακόμη περαιτέρω τα δημοτικά τέλη σε όλες τις δημοτικές ενότητες.


Πηγή πίνακα : Εφημερίδα Θεσσαλονίκη, 07-12-2015

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο