1000 παιδιά των δημοτικών στο Πολιτιστικό μας Κέντρο
Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: «Το χαμόγελο των μικρών παιδιών μας δίνει δύναμη»

«Η καλοσύνη είναι πολλαπλασιαστική. Όταν προέρχεται από πολλούς ανθρώπους αποκτά ακόμη μεγαλύτερη δύναμη». Αυτά τα λόγια του Γιάννη Σερβετά αποτέλεσαν και το βασικό μήνυμα της διήμερης γιορτής, που διοργάνωσε για τα Χριστούγεννα ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη για τα παιδιά των δημοτικών μας σχολείων.

Η εκδήλωση, που έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου μας,  έκρυβε ό,τι ακριβώς και ο τίτλος της: «Ξεφυλλίζουμε Χριστουγεννιάτικες παιδικές ιστορίες και πλάθουμε γλυκά και ευχές για το 2014». Δηλαδή συμμετοχή από περίπου 1000 παιδιά που φοιτούν στις έξη τάξεις των δημοτικών σχολείων του δήμου μας. Διηγήσεις Χριστουγεννιάτικων παραμυθιών από το Γιάννη Σερβετά, που αναφέρθηκε και στο βιβλίο του «Ο δαγκωμένος κουραμπιές» και τους συγγραφείς Μαρία Ιωαννίδου και Αρη Δημοκίδη. Δημιουργία Χριστουγεννιάτικων στολιδιών από τα παιδιά που ετοίμασαν με περισσή μαεστρία  αστεράκια για τα εορταστικά δένδρα, έγραψαν ευχές για τα Χριστούγεννα, αλλά και έγιναν για λίγο μάγειρες ετοιμάζοντας σάντουιτς και διάφορα γλυκά για τα Χριστούγεννα.

Μαζί με τα παιδιά γιόρτασε και ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης που ευχήθηκε «καλές γιορτές και χαρούμενα Χριστούγεννα», στέλνοντας το μήνυμα ότι «παρά τις δυσκολίες της εποχής  η λάμψη των Χριστουγέννων δεν πρέπει να χαθεί. Γιατί η νέα γενιά είναι το μεγάλο μας στοίχημα για το μέλλον. Και το χαμόγελό των μικρών παιδιών μας δίνει δύναμη».

Πολλές ευχαριστίες και στους χορηγούς της εκδήλωσης, που ήταν το βιβλιοπωλείο Ιανός, το ΙΚΕΑ, το «Mediterranean Cosmos» και η εταιρία «mama’s taper».  

  

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο