ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΑΝ στο ΠΑΝΟΡΑΜΑ ο φουστανελοφόρος ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ και ο τραγικός ήρωας του ΄21 ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΑΚΟΣ στην ποιοτική παράσταση του ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ του ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΑΝΙΣΗ

ΜΕ ΘΕΡΜΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ, υποδέχθηκαν μικροί και μεγάλοι θεατρόφιλοι θεατές την ποιοτική παράσταση του θεάτρου Σκιών του Χρήστου Στανίση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση.

Ο ήρωας, γνωστός, ο αγαπημένος μας Καραγκιόζης, αλλά σε έναν ρόλο διαφορετικό από αυτούς που ξέραμε. Φόρεσε φουστανέλα, ξεσηκώθηκε ενάντια στους Οθωμανούς δυνάστες, συμπαραστάθηκε και βοήθησε τον τραγικό ήρωα του ’21 Αθανάσιο Διάκο μεταφέροντας στους θεατές το επικό άρωμα, αλλά και την αυτοθυσία των αγωνιστών της επανάστασης του γένους.

ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ με διδακτικό χαρακτήρα και πειστική ιστορική προσέγγιση που απέδωσαν με   αριστοτεχνικό τρόπο ο ταλαντούχος καραγκιοζοπαίκτης Χρήστος Στανίσης και οι συνεργάτες του Μιχάλης Αναστασίου (λαούτο – τραγούδι), Μελίνα Μπιτζίδου (σαντούρι – τραγούδι) και Χρήστος Δανάς (βιολί – τραγούδι).

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Πυλαίας – Χορτιάτη Σοφοκλής Κάλτσιος, ο οποίος στο τέλος της 60λεπτης παράστασης χάρισε, τιμής ένεκεν, αντίτυπα του πολυτελούς ιστορικού Λευκώματος του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη στην πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Άννα Μυκωνιου και στον καραγκιοζοπαίκτη Χρήστο Στανίση.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΗΤΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ για το κοινό, ενώ τηρήθηκαν σχολαστικά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της πανδημίας για την προστασία της υγείας  των θεατών.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο