Ανώδυνος Τοκετός

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΨΥΧΟΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ
ΑΝΩΔΥΝΟΥ ΤΟΚΕΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ

Το πρόγραμμα υλοποιείται ΔΩΡΕΑΝ για όλες τις μέλλουσες μητέρες. Το τμήμα εντάσσεται στο πρόγραμμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου και ξεκίνησε με την πολύτιμη συνεργασία της κ. Μπίτσιου Θωμαής Μαίας – Ψυχοπροφυλάκτριας.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα το οποίο παρακολουθούν μέλλουσες μητέρες προκειμένου να είναι έτοιμες για τη μεγάλη στιγμή του τοκετού.

Τα μαθήματα για τα οποία εκδήλωσαν ενδιαφέρον δεκάδες γυναίκες είναι ΔΩΡΕΑΝ  για όλες τις έγκυες υποψήφιες μητέρες μετά τον 7ο μήνα και πραγματοποιούνται δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη & Παρασκευή 11:00 – 12:00 το πρωί). Στη διάρκεια των μαθημάτων ψυχοπροφυλακτικής μεθόδου ανώδυνου τοκετού προετοιμάζεται η γυναίκα ψυχικά και σωματικά για να μπορέσει να μειώσει και να εκμηδενίσει την ένταση του πόνου, να βοηθήσει δε με την κατάλληλη συμπεριφορά της στη γρήγορη, φυσιολογική εξέλιξη του τοκετού.

Η ψυχοπροφυλακτική προετοιμασία της εγκύου για τον τοκετό βασίζεται στην προϋπόθεση ότι οι πόνοι του τοκετού είναι δυνατόν να εξαφανιστούν αν ο εγκέφαλος της εγκύου δεχθεί την κατάλληλη διαπαιδαγώγηση. Επίσης, βασίζεται στη γνώση του πόνου και έχει σκοπό να εξουδετερώσει τον πόνο ή να ακριβολογούμε να εμποδίσει την εμφάνιση και την ανάπτυξη του κάτω από το φως της γέννησης του. Η αίσθηση του φόβου και ανασφάλειας είναι οι κυριότεροι παράγοντες της δημιουργίας 1ου πόνου ενώ τόσο το άγχος όσο και ο φόβος υποχωρούν και η γυναίκα θα ενημερωθεί τι πρέπει να κάνει την ώρα του τοκετού.

Σύμφωνα με την ειδική μας μαία-ψυχοπροφυλάκτρια, η σωστή προετοιμασία τόσο του σώματος όσο και η ψυχολογική κατάσταση της γυναίκας  είναι πολύ σημαντική για να αποφύγει το άγχος και το φόβο.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει μαθήματα ψυχοπροφυλακτικής μεθόδου ανώδυνου τοκετού που αφορούν τις αναπνοές – χαλάρωση και εξώθηση. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων προβάλλονται ποικίλα σλάιντς από το προσωπικό αρχείο της ψυχοπροφυλάκτριας γύρω από θέματα σύλληψης – δημιουργίας εμβρύου – εξέλιξης  εμβρύου ως και τον 9ο μήνα καθώς και την έναρξη και εξώθηση του εμβρύου.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο:

2310949620
κτίριο Δημοτικής Κοινότητας Πυλαίας
Κ. Παλαιολόγου 1

Τοποθεσία:

Γυμναστηρίου του ΚΑΠΗ (Πολυτεχνείου 11Α)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο