Ανοικτές παραμένουν οι αιτήσεις ένταξης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη

Στο πλαίσιο εφαρμογής προγραμμάτων και δράσεων για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού που δημιουργήθηκαν με σκοπό να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης αλλά συνεχίζουν να στηρίζουν τους συνανθρώπους μας κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης που διανύουμε, ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη λειτουργεί τα τελευταία 3 και πλέον χρόνια την Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου. Η Δομή εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020». Η Δράση συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο εδρεύει στο κτίριο που στεγάζει το Β΄ ΚΑΠΗ Πυλαίας, στον 1ο όροφο, επί της οδού Αγίου Χριστοφόρου 1, Τ.Κ: 55534 Πυλαία.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη έχει καταφέρει να στηρίξει έως σήμερα περίπου 400 νοικοκυριά, τα οποία μεταφράζονται σε πάνω από 1000 άτομα, διανέμοντας σταθερά και με συνέπεια σε μηνιαία βάση χωρίς κανένα οικονομικό αντίτιμο συσκευασμένα, νωπά και κατεψυγμένα τρόφιμα, όπως επίσης είδη καθαριότητας και προσωπικής φροντίδας. Σήμερα, εξυπηρετούνται από την Δομή καλύπτοντας μέρος των επισιτιστικών τους αναγκών 220 νοικοκυριά.

Στόχος του είναι η υποστήριξη οικογενειών ή μονοπρόσωπων νοικοκυριών που προέρχονται από νοικοκυριά με χαμηλά ή μηδενικά εισοδήματα. Με τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου επιδιώκεται η κάλυψη βασικών βιοτικών αναγκών σε σίτιση και ένδυση, καθώς και η ενδυνάμωση και η κοινωνική ενσωμάτωση των ευπαθών κοινωνικά ατόμων.

Τα είδη που παρέχονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο  είναι εντελώς δωρεάν και αφορούν τρόφιμα, είδη καθαριότητας και ατομικής υγιεινής, είδη ένδυσης και υπόδησης, παιχνίδια, βιβλία και cd – dvd για την κάλυψη βασικών αναγκών διαβίωσης αλλά και αναγκών μάθησης και πολιτισμού.

Τα προϊόντα του Κοινωνικού Παντοπωλείου προέρχονται κατά βάση από ίδιους πόρους του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη, καθώς και από χορηγίες και δωρεές επιχειρήσεων, εταιρειών, συλλόγων, φορέων και από συνεισφορές ευαισθητοποιημένων πολιτών που επιθυμούν να συμβάλλουν προσφέροντας εμπράκτως τη στήριξη και την αλληλεγγύη τους.

Η συμβολή και η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας είναι πολύτιμη και καθοριστική για την αποτελεσματική λειτουργία και την διασφάλιση της συνεχόμενης ροής προϊόντων της δομής.

Οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου πρέπει να είναι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη και να ΜΗΝ είναι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ.

Οι αιτήσεις για την ένταξη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο παραμένουν ανοικτές για τους ενδιαφερόμενους καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: Αγίου Χριστοφόρου 1, ΤΚ 55534 Πυλαία
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2310909216 (Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00 π.μ.- 4:00 μ.μ.)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο