Χορτιάτης _ Ασφαλτοστρώσεις μέσα στο 2023

Αγαπητοί Συνδημότες και συνδημότισσες του Χορτιάτη,

Το δίκαιο σας είναι «βουνό», όταν αναφέρεστε στην κακή κατάσταση του οδικού δικτύου της κοινότητας του Χορτιάτη.

Επιτρέψτε μας όμως να σας επισημάνουμε πως γίνεστε άδικοι, όταν αυτή την εικόνα την αποδίδετε σε «αδιαφορία» ή «εγκατάλειψη» της δημοτικής   αρχής. Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει και παρακαλούμε να αφιερώσετε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σας για την ενημέρωση σας.

Πρέπει να γνωρίζετε  , πως  η μη λειτουργική στην παρούσα φάση  κατάσταση των δρόμων του οικισμού, οφείλεται στα πολύ σημαντικής αξίας και ιστορικής σημασίας για τον Χορτιάτη έργα που με σοβαρή δουλειά και συνέπεια  στις προεκλογικές της δεσμεύσεις έκανε η διοίκησή μας τα τελευταία χρόνια, τα οποία όμως δυστυχώς άφησαν «πληγές» στους δρόμους καθώς λόγω της φύσης τους εξελίσσονταν υπόγεια και απαιτούσαν ένα εκτεταμένο σκάψιμο στο μεγαλύτερο τμήμα του οδικού δικτύου του Χορτιάτη.

Σας προσκαλούμε   να δώσετε την προσοχή σας και να σημειώσετε ένα προς ένα αυτά τα εξαιρετικής σημασίας έργα για τον τόπο .

Σημειώστε:

  • ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

 Σας το υποσχεθήκαμε και τιμήσαμε την υπόσχεση μας.

Αφορά ολόκληρο τον Χορτιάτη με το ύψος του έργου να φτάνει τα 9.000.000 ευρώ. Ολόκληρο το ποσό  εξασφαλίστηκε με δικές μας ενέργειες από το ΕΣΠΑ δίχως να επιβαρυνθείτε   με το παραμικρό κόστος. Δεν είναι σημαντικό?

Να σας υπενθυμίσουμε πως αυτό το έργο ήταν ένα διαρκές και πάγιο αίτημα της κοινότητας για περισσότερο από 30 χρόνια. Τέτοιας κλίμακας έργα όμως δεν γίνονται από την μια στιγμή στην άλλη. Απαιτούν πόρους και την λεγόμενη μελετητική ωριμότητα.

Κάναμε λοιπόν τις αναγκαίες μελέτες, εξασφαλίσαμε την εξίσου αναγκαία ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, ολοκληρώσαμε τους διαγωνισμούς για εργολάβο και εν τέλει καταφέραμε να παραδώσουμε το έργο.  Σήμερα όλο το δίκτυο στη διαδρομή Χορτιάτης- Ασβεστοχώρι-Πεύκα είναι ολοκληρωμένο.

Σε δύο μήνες από σήμερα   όλα τα λύματα του Χορτιάτη που επιβάρυναν δεκαετίες ολόκληρες τον υδροφόρο ορίζοντα και το περιβάλλον θα οδεύουν μέσω ενός  ολοκαίνουργιου και υπερσύγχρονου δικτύου μήκους πλέον των 30 χλμ στον βιολογικό σταθμό της ΕΥΑΘ στο Καλοχώρι. Το φανταζόμαστε πόσο σημαντικό είναι το έργο για την περιοχή?? Χορτιάτης- Καλοχώρι.

Ταυτόχρονα  καταργείται άμεσα ο ξεπερασμένος πια βιολογικός στον Χορτιάτη. Αναβαθμίζεται όπως του αξίζει και το σχεδιάσαμε το «Ρωμαϊκό Υδραγωγείο» σε χώρο υψηλής πολιτιστικής σημασίας και εξυγιαίνεται συνολικά όλο το περιβάλλον με στόχο την βιώσιμη όσο και αειοφορική βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Πιστεύουμε ακράδαντα    πως   υπάρχει μια συλλογική αντίληψη  πως όλα τα παραπάνω συμβάλλουν ουσιαστικά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής σας στον   Χορτιάτη. Και δεν είναι μόνο αυτό, καθώς μέσα στα τελευταία χρόνια  αυτής της δημοτικής αρχής άρχισαν και ολοκληρώθηκαν και άλλα έργα όπως:

  • ΝΕΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ με ψηφιακά υδρόμετρα που αντικαθιστά το παλιό δίκτυο για καλύτερη ποιότητα νερού, χωρίς απώλειες, κάτι που είναι ήδη ορατό τα τελευταία χρόνια
  • ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ σε συνεργασία με την ΕΔΑΘΕΣΣ, που ζεσταίνει τα «απαιτητικά» ως προς τις θερμαντικές ανάγκες σπίτια και επιχειρήσεις των φίλων συνδημοτών, με μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και πολύ οικονομικότερα σε σχέση με άλλες πηγές θέρμανσης.
  • ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΟΠΤΙΚΩΝ ΙΝΩΝ για ταχύτερη και ασφαλέστερη επικοινωνία, καθώς πολλές φορές κατά το παρελθόν πολλά τεχνικής φύσης απρόοπτα κρατούσαν τον Χορτιάτη και τους κατοίκους του σε «απόσταση» αλλά και μια ιδιότυπη «σιωπή» λες και επρόκειτο για παραμεθόριο και όχι για έναν πανέμορφο οικισμό μόλις 20 χλμ από τη Θεσσαλονίκη
  • ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΥ ΔΕΔΔΗΕ : Με νέους σύγχρονους αισθητήρες και ψηφιακή τεχνολογία βάζει «φρένο» στις συχνότατες διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος που τόσες φορές σας ταλαιπώρησαν, αλλά και όταν αυτές θα εκδηλώνονται για κάποιο λόγο , θα μειώνεται στο ελάχιστο ο χρόνος αποκατάστασης καθώς θα εντοπίζεται ψηφιακά το σημείο της βλάβης.

Αν μη τι άλλο, όλα όσα προαναφέραμε  δείχνουν την μέγιστη συνέπεια που επιδείξαμε μέσα στα  πολύ δύσκολα χρόνια του covid, του πολέμου στην Ουκρανία και της ενεργειακής κρίσης σε όσα υποσχεθήκαμε για τον Χορτιάτη. Επίσης δίνει απάντηση στο ερώτημα ΓΙΑΤΙ δεν έγιναν ασφαλτοστρώσεις αυτά τα χρόνια . Ακριβώς επειδή βρίσκονταν σε εξέλιξη τα έργα αυτά που έπρεπε πρώτα να τελειώσουν.

Πιστεύουμε πως κάθε καλόπιστος συνομιλητής μπορεί να αντιληφθεί  , πως  αν όλα αυτά τα έργα δεν είχαν γίνει και δεν είχαν σκαφτεί οι δρόμοι του Χορτιάτη απ΄άκρη σ΄άκρη, η κατάσταση των δρόμων, ναι μεν θα ήταν πολύ καλύτερη από αυτή που βρίσκονται τώρα, αλλά από την άλλη , ο τόπος μας θα είχε χάσει την ιστορική ευκαιρία να αποκτήσει τα σύγχρονα δίκτυα που διεκδικούσε για χρόνια και σίγουρα τα δικαιούνται και με το παραπάνω.

Δέσμευση του Δημάρχου και της διοίκησης του Δήμου είναι:

Ασφαλτόστρωση   των κεντρικών δρόμων μέσα στο καλοκαίρι του 2023 και συνέχιση του προγράμματος και για τους μικρότερους δρόμους μέσα στο 2024.  Ο Χορτιάτης , με αρχή από φέτος αποκτά και τους δρόμου που του αξίζουν!

Αναγνωρίζουμε σε κάθε περίπτωση την ταλαιπωρία που καθημερινά βιώνετε και ζητάμε την κατανόηση σας. Πιστεύουμε όμως πως και ο πολίτης αναγνωρίζει πέρα από την ταλαιπωρία, την έντιμη προσπάθεια της διοίκησης του  και το ειλικρινές της ενδιαφέρον να ολοκληρώσει έργα ζωτικής σημασίας για την περιοχή.

Κάνουμε έκκληση για μια ακόμη φορά για την κατανόηση και τη συνεργασία της τοπικής κοινωνίας,  με την Υπόσχεση από μέρους μας να έχει και ο Χορτιάτης ποιοτικούς  και ασφαλείς ασφαλτοστρωμένους δρόμους και είμαστε πολύ κοντά για να το πετύχουμε από το    φετινό καλοκαίρι κιόλας.

Οι παλαιότεροι  αυτοδιοικητικοί έλεγαν «η ταλαιπωρία είναι προσωρινή, τα έργα όμως παντοτινά».

Περισσότερο από κάθε άλλη φορά αυτό ταιριάζει στον Χορτιάτη μας.

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο