ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ με θέμα «Μύθοι και αλήθειες για τα ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ και τα ΕΜΒΟΛΙΑ» ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ KEΠ ΥΓΕΙΑΣ ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ διοργανώνουν διαδικτυακή ημερίδα με το ιδιαίτερα επίκαιρο θέμα: «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά & τα Εμβόλια» με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας.  Σκοπός της ενημερωτικής εκστρατείας που πραγματοποιείται για 10η συνεχή χρονιά είναι η διαρκής επιμόρφωση φορέων και υπηρεσιών μέσα στους Δήμους που, είτε έχουν επαφή με παιδιά, είτε είναι επαγγελματίες υγείας και πρόνοιας και μπορούν να συνδράμουν στη διάδοση της πληροφορίας.

Η εκδήλωση γίνεται με την εποπτεία του Εντεταλμένου Συμβούλου για θέματα Υγείας Επεμβατικού Πνευμονολόγου Δρ. Ηρακλή Τιτόπουλου και  σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), με την Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, καθώς και τους δήμους Πυλαίας-Χορτιάτη,   Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Θέρμης, Καλαμαριάς, Νεάπολης –Συκεών, Ορεστιάδας, Πύδνας-Κολινδρού και Σκύδρας.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM, την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 και ώρα 6:00μ.μ. μέσω της πλατφόρμας  zoom. Τις εργασίες θα χαιρετήσει μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη και πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ενώ στη διάρκεια της ημερίδας εξειδικευμένοι Λοιμοξιολόγοι και Παιδιάτροι θα δώσουν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα για τα εμβόλια και τα Αντιβιοτικά. Επίσης θα γίνει παρουσίαση ειδικού Παιδαγωγικού Υλικού. Συγκεκριμένα θα γίνει παρουσίαση του οδηγού εργασίας με θέμα «Το Παιδαγωγικό υλικό της Ευρώπης (European Center Disease Control): e-bug» που απευθύνεται στα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων και των Γυμνασίων. Τέλος θα ακολουθήσει η παρουσίαση του Παιδικού Παραμυθιού με τίτλο «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά».

Ο σύνδεσμος (link) για την παρακολούθηση της ημερίδας μέσω ZOOM είναι https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_lX8NSlyFROWV76A5lF2bpw. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής και ενημερωτικό υλικό σε ηλεκτρονική μορφή (π.χ. Παιδικό βιβλίο Ποιος Παγίδευσε την Πένυ Κιλλίνη, ενημερωτικά φυλλάδια για τα αντιβιοτικά και τα εμβόλια, στους εκπαιδευτικούς  το εκπαιδευτικό υλικό e-bug). Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο του ΚΕΠ Υγείας 2310-331093 καθημερινά από τις 9:00 π.μ. έως τις 2:00 μμ. ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση στο email [email protected] .

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο