ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Στο πλαίσιο των δράσεων του τμήματος Κοινωνικής Προστασίας και Εθελοντισμού του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη παρέχονται υπηρεσίες Λογοθεραπείας.  
 
Απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.  Ο ρόλος του λογοθεραπευτή εστιάζεται στον τομέα της α)πρόληψης β)αξιολόγησης – διάγνωσης και γ)παρέμβασης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Δήμο για θέματα που αφορούν σε:

  • γλωσσική εξελικτική διαταραχή (καθυστέρηση λόγου, εκφραστικού, γνωστικού και αντιληπτικού λεξιλογίου)
  • αρθρωτικές – φωνολογικές διαταραχές (διαταραχές άρθρωσης φωνημάτων ρ, ζ, ξ, ψ, β, δ, σ  κ.τ.λ, δυσπραξία, δυσαρθρία, δυσκατάληπτη ομιλία)
  • τραυλισμό ( διαταραχή της ροής της Ομιλίας)
  • Μαθησιακές δυσκολίες-Δυσλεξία (Δυσκολίες μάθησης και δυσκολίες που αφορούν την ανάγνωση και την κατανόηση του γραπτού λόγου) 
  • ΔΕΠ-Υ

(Διάσπαση Προσοχής, Υπερκινητικότητα, Απροσεξία, Παρορμητικότητα) 

  • Τραυλισμός

Διαταραχή στη ροή της ομιλίας 
 
Οι υπηρεσίες παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ για όλους τους κατοίκους του δήμου μας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για ραντεβού, καθημερινά τις ώρες 8:00π.μ. –  1:30μ.μ., στα τηλέφωνα:
2310-331093 (Πανόραμα), 2313-302603 (Πυλαία), 2310-349508 (Χορτιάτης), 2313302034 (Ασβεστοχώρι), 2316019837 (Εξοχή), 2310678546 (Φίλυρο).
Κατά τη διάρκεια των συνεδριών θα τηρούνται όλα τα μέτρα κατά της διασποράς του Covid 19.  Οι ενδιαφερόμενοι θα προσέρχονται υποχρεωτικά με μάσκα προστασίας προσώπου και σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων συμβατών με τον νέο κορωνοϊό θα πρέπει να τηλεφωνούν ώστε να αναβάλλουν το ραντεβού τους.
 
 
 
         Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ                          Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
 
       ΕΛΕΝΗ ΓΙΑΝΝΟΥΔΗ                   ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΚΑΪΤΕΖΙΔΗΣ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο