Δημοτική Βιβλιοθήκη στο Πανόραμα – Εγκαινιάζουμε ένα μεγάλο έργο πολιτισμού

Τα εγκαίνια της πρώτης δημοτικής Βιβλιοθήκης Πανοράματος θα τελέσει ο Δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης μαζί με τον συγγραφέα – δημοσιογράφο Γιώργο Σκαμπαρδώνη την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί. Η δημοτική βιβλιοθήκη θα στεγασθεί στο ιστορικό κοινοτικό και στη συνέχεια δημοτικό Κατάστημα του Πανοράματος.
Η  συλλογή της βιβλιοθήκης αριθμεί ήδη περί τα 20.000 βιβλία, τα οποία προέρχονται από σημαντικές δωρεές που έκαναν πολλοί συνδημότες μας αλλά κυρίως την πολύτιμη πολύχρονη παρακαταθήκη του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Πανοράματος.

Στη βιβλιοθήκη θα λειτουργούν τμήματα δανεισμού, αναγνωστηρίου, λογοτεχνίας, παιδικής βιβλιοθήκης, ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης, τεκμηρίωσης και μηχανογράφησης. Για το δανεισμό υλικού της βιβλιοθήκης είναι απαραίτητο ο ενδιαφερόμενος να γίνει μέλος της δανειστικής βιβλιοθήκης, με μια απλή αίτηση  εγγραφής , την προσκόμιση της αστυνομικής του ταυτότητας και την επίδειξη ενός εγγράφου που να βεβαιώνει τη μόνιμη διεύθυνση του ενδιαφερόμενου.

«Εγκαινιάζουμε ένα αίτημα και όνειρο δεκαετιών . Παραδίδουμε μια μοναδική ”προίκα” πολιτισμού στον δήμο μας, εξαιρετικά αφιερωμένη στο πιο ελπιδοφόρο κομμάτι της κοινωνίας μας, που είναι η νέα γενιά. Αλλά και μια αισιόδοξη νότα ότι ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες ημέρες ο δήμος υλοποιεί έργα, με οργάνωση, σκληρή δουλειά αλλά και με τη συμμετοχή του πολίτη», τονίζει σε μήνυμά του ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, που θυμίζει τη φράση του Ρωμαίου Κικέρωνα ότι «αν έχεις ένα κήπο και μια βιβλιοθήκη, έχεις όλα όσα σου χρειάζονται».

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο