Δημοτικό Κέντρο Ελεύθερου Λογισμικού

Ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, από τον Σεπτέμβριο του 2011 είναι στην ευχάριστη θέση να συνεργάζεται με τον Σύλλογο Εθελοντών «Ένωση Ελλήνων Φίλων και Χρηστών Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα» (GreekLUG).

Η συνεργασία αυτή αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη για το Δήμο μας, καθώς πρόκειται για μια πολυεπίπεδη συνεργασία. Τα μέλη της Ένωσης σκοπεύουν να αναβαθμίσουν παλιούς υπολογιστές που υπάρχουν σε υπηρεσίες και σχολεία του Δήμου, εγκαθιστώντας Ελεύθερο Λογισμικό, να δημιουργήσουν Εργαστήρια Πληροφορικής σε Σχολεία του Δήμου, αλλά και να παράσχουν εθελοντικά την υποστήριξή τους και την τεχνογνωσία τους σε όλους τους Δημότες, σε ότι αφορά θέματα Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών.

Σχετικά με την Ένωση Ελλήνων Χρηστών και Φίλων ΕΛ/ΛΑΚ GreekLUG:

Η “Ένωση Ελλήνων Χρηστών και Φίλων ΕΛ/ΛΑΚ” είναι μία Μη-κερδοσκοπική Μη-κυβερνητική οργάνωση, που έχει ως κύριο σκοπό την προώθηση του Ελεύθερου Λειτουργικού Συστήματος GNU/Linux και του ΕΛ/ΛΑΚ (Ελεύθερου Λογισμικού/ Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα). Ο βασικός της στόχος είναι η διάδοση της γνώσης σχετικά με την ελευθερία του λογισμικού και την επιλογή που ο καθένας από εμάς δικαιούται και πρέπει να έχει, όταν χρησιμοποιεί έναν υπολογιστή, αλλά και τις νέες τεχνολογίες.

Από το 2009, είναι Συνεργαζόμενος Οργανισμός (Affiliate Organisation) με το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Ελεύθερου Λογισμικού (Free Software Foundation Europe, FSFE) και από τον Οκτώβριο του 2010, ο GreekLUG είναι ο Master Affiliate για το Linux Professional Institute (LPI) στην Ελλάδα. Μία ακόμη πρόσφατη συνεργασία με την Free Technology Academy, σηματοδοτεί την 3η διεθνή partnership του Συλλόγου και έρχεται να ενισχύσει την Ελληνική παρουσία στο Ευρωπαϊκό στερέωμα του κινήματος του Ελεύθερου Λογισμικού. Ενισχύει και τις δυνατότητες πρόσβασης που θα έχουν πλέον, τόσο τα μέλη όσο και το ευρύτερο Ελληνικό κοινό, σε υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικούς πόρους, αναφορικά με το Ελεύθερο Λογισμικό και τα Ανοικτά Πρότυπα.

Περαιτέρω πληροφορίες: http://www.greeklug.gr
LPI Master Affiliate Greece: http://www.lpi.org.gr
Επαφή: info(at)greeklug.gr
Τηλ: 2310-330444

Σχετικά με το Δημοτικό Κέντρο Ελεύθερου Λογισμικού

Ως επιστέγασμα της συνεργασίας, ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη είναι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει πως δημιούργησε, σε συνεργασία με τον GreekLUG, το “Δημοτικό Κέντρο Ελεύθερου Λογισμικού”. Πρόκειται για έναν χώρο που έχει παραχωρήσει στην Ένωση μας ο Δήμος, και βρίσκεται στην οδό Εγνατίας 96 στην Πυλαία, τηλ: 2310-330-444, όπου ο κάθε πολίτης μπορεί να μάθει τι είναι το Ελεύθερο Λογισμικό και το λειτουργικό σύστημα GNU/Linux και να εγκαταστήσει εφαρμογές ΕΛ/ΛΑΚ στον υπολογιστή του.

Στον χώρο τον οποίο μπορεί να επισκεφθεί ελεύθερα ο κάθε δημότης, θα μπορεί:

 • να μάθει και να πειραματισθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό,
 •  να ενημερωθεί για τις νέες τεχνολογίες,
 •  να σερφάρει στο Διαδίκτυο σε ασφαλές περιβάλλον
 •  να αξιοποιήσει το μοντέρνο εργαστήριο με 10 θέσεις Η/Υ, εξοπλισμένους με 10 διαφορετικές εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος GNU/Linux, με
 • το πρόσθετο πλεονέκτημα της υψηλής ασφάλειας κατά την πλοήγηση των παιδιών αφού έχουν ενσωματωθεί ειδικά λογισμικά-φίλτρα ελέγχου του Διαδικτύου.

Τα Μέλη της Ένωσης θα βρίσκονται εκεί:

 • για να βοηθήσουν τον κάθε γονέα να χρησιμοποιήσει φίλτρα γονικού ελέγχου στο σπιτικό του Η/Υ
 • για να συζητήσουν με γονείς και Εκπαιδευτικούς σχετικά με τους προβληματισμούς ασφαλείας κατά την περιήγηση του Διαδικτύου
 • για να βοηθήσουν τα Σχολεία του Δήμου να ξαναχρησιμοποιήσουν τα παλιά τους PC, με την βοήθεια του Ελεύθερου Λογισμικού ή να στήσουν ένα πλήρες Εργαστήριο-Δίκτυο Πληροφορικής!
 • για να ακούσουν από παιδιά και εκπαιδευτικούς προτάσεις για θέματα που θα θέλανε να παρουσιαστούν σε κάποια ομιλία
 • για να μοιράσουν έτοιμα δωρεάν CD, με ποικιλία Ελεύθερου Λογισμικού, για όλες τις χρήσεις, στους προσωπικούς υπολογιστές ακόμη και σε περιβάλλον Windows!
 • για να οργανώσουν και να προσφέρουν σειρά μαθημάτων, είτε για την εκμάθηση της χρήσης Ελεύθερου Λογισμικού, είτε παρουσιάσεις για τη φύση και την ιστορία του Κινήματος του Ελεύθερου Λογισμικού.

Με δεδομένη την εθελοντική φύση της Ένωσης, παρακαλούμε πριν επισκεφθείτε τον χώρο, κάνετε πάντα μία τηλεφωνική επαφή από πριν!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο