Εγκαινιάστηκε η πρώτη δημοτική βιβλιοθήκη στο Πανόραμα – Ένα μεγάλο έργο πολιτισμού ξεκίνησε

Η πρώτη δημοτική βιβλιοθήκη Πανοράματος εγκαινιάστηκε σήμερα Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στο Πανόραμα. Η κορδέλα κόπηκε το πρωί από το δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτεζίδη και τον συγγραφέα-δημοσιογράφο Γιώργο Σκαμπαρδώνη, παρουσία πλήθους κόσμου, που έδωσε το παρόν σ΄ένα κυριακάτικο πρωινό γεμάτο πολιτισμό και βιβλία στο χώρο του παλιού δημαρχείου Πανοράματος.

«Όταν πρωτοασχολήθηκα  με την αυτοδιοίκηση το αίτημα για μια δημοτική βιβλιοθήκη αποτελούσε προεκλογική υπόσχεση από τη δεκαετία του 1980. Σήμερα υλοποιούμε ένα αίτημα και όνειρο δεκαετιών. Παραδίδουμε μια μοναδική «προίκα» πολιτισμού στο δήμο μας, εξαιρετικά αφιερωμένη στο πιο ελπιδοφόρο κομμάτι της κοινωνίας μας, που είναι η νέα γενιά. Σε λίγο το παλιό δημαρχείο θα είναι το πιο ενδιαφέρον σημείο επίσκεψης του δήμου μας»,  σημείωσε στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης που αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη συμβολή του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Πανοράματος και της αείμνηστης Χρυσάννας Κανταζίδου για την υλοποίηση του εγχειρήματος , αλλά και στους πολύτιμους δωρητές. Τον  Γιάννη και τη Δέσποινα Νούσκα και τη Βάσω Καραμπίνα. «Ο Ρωμαίος Κικέρωνας είχε πει  : “Αν έχεις ένα κήπο και μια βιβλιοθήκη, έχεις όλα όσα σου χρειάζονται”. Σήμερα 2000 χρόνια μετά τον  βεβαιώνουμε πως έχουμε ακριβώς αυτά. Δηλαδή τα πάντα», κατέληξε ο δήμαρχος.

Στα εγκαίνια μίλησαν ο γνωστός δημοσιογράφος-συγγραφέας Γιώργος Σκαμπαρδώνης, που αναφέρθηκε στη σημασία της δημοτικής βιβλιοθήκης για την ανάπτυξη του πολιτισμού, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας Σωκράτης Δωρής και η εντεταλμένη σύμβουλος για θέματα εθελοντισμού Δόμνα Λειβαδοπούλου που τόνισαν τη μεγάλη σημασία του εθελοντισμού στο εγχείρημα.

Η δημοτική βιβλιοθήκη στεγάζεται στο ιστορικό, κοινοτικό και στη συνέχεια δημοτικό Κατάστημα του Πανοράματος . Αριθμεί ήδη περί τα 20000 βιβλία, τα οποία προέρχονται από σημαντικές δωρεές που έκαναν πολλοί συνδημότες μας, αλλά κυρίως την πολύτιμη-πολύχρονη παρακαταθήκη του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Πανοράματος.

Στη βιβλιοθήκη θα λειτουργούν τμήματα δανεισμού, αναγνωστηρίου, λογοτεχνίας, παιδικής βιβλιοθήκης, ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης, τεκμηρίωσης και μηχανογράφησης. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ. 2310 332141.

      

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο