ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ για τα θύματα της ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ του ΠΟΝΤΟΥ του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ για τα θύματα της ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ του ΠΟΝΤΟΥ του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη

Ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη, μέλος του Δικτύου Πόλεων με Ποντιακές Κοινότητες της ΚΕΔΕ σε συνεργασία με την «Ένωση Ποντίων Πανοράματος» και τη «Φιλόπτωχο Αδελφότητα Ιμεραίων Πανοράματος», διοργανώνει και εφέτος Εκδηλώσεις Μνήμης για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου με αφορμή τα 105 χρόνια από τη μαύρη επέτειο.

Την Κυριακή 19 Μαΐου και ώρα 20:00 στο Μνημείο του Πόντιου Ακρίτα, επί της κεντρικής οδού Κομνηνών, θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, υπό τους ήχους ποντιακής λύρας που θα εκτελεί μοιρολόι. Θα ακολουθήσουν ο χαιρετισμός του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη και των εκπροσώπων των Ποντιακών σωματείων καθώς και κατάθεση στεφάνων.

Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί λαμπαδηφορία, με τους συμμετέχοντες να πραγματοποιούν πεζή πορεία ως το Πέτρινο Δημοτικό Σχολείο Πανοράματος, τοπωνύμιο του προσφυγικού Ποντιακού Ελληνισμού στο ιστορικό Αρσακλί.

“Η ψυχή του Ποντιακού Ελληνισμού ζει, αντιστέκεται και διεκδικεί δικαίωση. Οφείλουμε να διασφαλίσουμε ότι η φωνή των θυμάτων είναι ζώσα και παρούσα. Χρέος μας να διατηρηθεί ζωντανή η φλόγα της μνήμης στις επόμενες γενιές. Η ιστορία οφείλει να αποδώσει δικαιοσύνη”, τονίζει στο μήνυμά του ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο