“Παναγία Σουμελά”, το 9ο σε σειρά βιβλίο του συγγραφέα Στέφανου Τανιμανίδη παρουσιάζεται το Σάββατο 18 Μαΐου στο δημαρχείο Πανοράματος, υπό την αιγίδα του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη

“Παναγία Σουμελά”, το 9ο σε σειρά βιβλίο του συγγραφέα Στέφανου Τανιμανίδη παρουσιάζεται το Σάββατο 18 Μαΐου στο δημαρχείο Πανοράματος, υπό την αιγίδα του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη

Την αυλαία των φετινών εκδηλώσεων Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ανοίγει η αντιδημαρχία Πολιτισμού & Τουρισμού του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, σε συνδιοργάνωση με τις Εκδόσεις Σταμούλη, με την παρουσίαση του νέου βιβλίου του συγγραφέα Στέφανου Τανιμανίδη “Παναγία Σουμελά – Η διαδρομή της εικόνας και η ιστορία της μονής στον Πόντο και στο Βέρμιο”.

Το βιβλίο θα προλογίσουν, το προσεχές Σάββατο 18 Μαΐου, στις 18:00 στην αίθουσα “Λίτσα Φωκίδη Ι”, του δημαρχείου Πανοράματος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας, ο καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ.  Ιάκωβος Μιχαηλίδης, ο διεθνολόγος και τ. Καθηγητής του Α.Π.Θ., Βενιαμίν Καρακωστάνογλου και η Οικονομολόγος, τ. Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης και Συντονίστρια του Συναπαντήματος Νέων στην Παναγία Σουμελά, Στεφανία Τανιμανίδου, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη  Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Ο Στέφανος Τανιμανίδης, με την ιδιότητα του Επίτιμου Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων (Π.Ο.Π.Σ.) και ως Πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Ευρωπαίων Πολιτών (Ε.Λ.Ε.Π.) δραστηριοποιείται τα τελευταία 50 έτη υπέρ της ανάδειξης, της προβολής αλλά και της επίλυσης θεμάτων του Ποντιακού Ελληνισμού, ενώ ιδιαίτερα σημαντική είναι η συμβολή του στην προώθηση του αιτήματος Διεθνούς Αναγνώρισης της Ποντιακής Γενοκτονίας. Για τη δημιουργική και συγγραφική του παρουσία, έχει τιμηθεί από Δημόσιες, Εκκλησιαστικές και Στρατιωτικές αρχές, δεκάδες ιδρύματα, Ομοσπονδίες, Σωματεία και Συλλόγους.

Η παρουσίαση θα πλαισιωθεί από τη συμμετοχή του χορευτικού συγκροτήματος της “Ένωσης Ποντίων Πανοράματος”, και το συντονισμό της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο εκπαιδευτικός και Διευθυντής σύνταξης του περιοδικού “Ποντιακή Εστία” Στάθης Ταξίδης. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο