Xωρίς προβλήματα και με συμμετοχή που ξεπέρασε το 50% η εκλογική διαδικασία

Χωρίς προβλήματα και με τη συμμετοχή να ξεπερνά κατά πολύ το μέσο όρο του πανελλήνιου ποσοστού πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη οι εκλογές για την ανάδειξη των ευρωβουλευτών.

Σε σύνολο 45.476 εγγεγραμμένων στον δήμο μας ψήφισαν 22.964 ψηφοφόροι, με την συμμετοχή να φτάνει σε ποσοστό το 50,5% και να κινείται σε εμφανώς υψηλότερα νούμερα από ό,τι το πανελλαδικό ποσοστό της που ήταν την Κυριακή 41,4%. Χάρις στις προσπάθειες των 121 δημοτικών υπαλλήλων που εργάστηκαν τις ημέρες των εκλογών η διαδικασία ολοκληρώθηκε χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα στα 72 εκλογικά τμήματα του δήμου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν προς τους υπαλλήλους που βοήθησαν σε αυτήν την προσπάθεια αλλά και τους δημότες – ψηφοφόρους που άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα με απόλυτη τάξη.

Απόλυτη προσβασιμότητα για τα άτομα με αναπηρία και τα εμποδιζόμενα άτομα!

Έχουν σίγουρα να γίνουν πολλά βήματα ακόμη στη χώρα μας έτσι ώστε να διασφαλιστεί η προσβασιμότητα των Ατόμων με Αναπηρία στους κοινόχρηστους χώρους, όμως την Κυριακή των ευρωεκλογών μια πρώτη μικρή νίκη επιτεύχθηκε στον δήμο μας.

Ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη σε συνεργασία με την εταιρία Metavasis Συμβουλευτική διασφάλισε συνθήκες προσβασιμότητας σε όλα τα εκλογικά τμήματα, σε πλήρη συμμόρφωση με την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών και λειτούργησε με επιτυχία ειδικά εκλογικά τμήματα για τα Άτομα με Αναπηρία και τα εμποδιζόμενα άτομα!

Έτσι όλοι αυτοί που προσήλθαν στις κάλπες μπόρεσαν να ασκήσουν ανεμπόδιστα το εκλογικό τους δικαίωμα. Στα σχολεία – εκλογικά κέντρα το σηματάκι «Χώρος Υποδοχής και Υποστήριξης Εκλογέων με Αναπηρία και Μειωμένη κινητικότητα» έδινε το μήνυμα της προσβασιμότητας για όλους! Οι υπάλληλοι και οι συνεργάτες μας στις θέσεις τους με προθυμία ενημέρωναν αλλά και βοηθούσαν συμπολίτες μας να ψηφίσουν ανεμπόδιστα, όλα κύλισαν εξαιρετικά και δίχως προβλήματα.

«Αν και η πατρίδα μας έχει πολλά βήματα ακόμα να διανύσει στις πρόνοιες για τα Άτομα με Αναπηρία, εμείς εδώ κάνουμε ουσιαστικά βήματα. Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι γιατί εξασφαλίσαμε απόλυτη προσβασιμότητα στα εκλογικά κέντρα σύμφωνα και με την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών. Ευχαριστούμε την εταιρία Metavasis Συμβουλευτική και τον Γιάννη Καστούρα που άοκνα, εθελοντικά και ανιδιοτελώς μάς βοήθησαν σε αυτή την προσπάθεια. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε την προσβασιμότητα των συμπολιτών μας σε όλους τους δημοτικούς χώρους», σημειώνει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο