Εκπαιδευτικό Εργαστήριο Παιδαγωγών των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη στις 29/2/2012

Ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη σε συνεργασία με την Διαδημοτική Εταιρεία ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. και τους Παιδικούς σταθμούς του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης & Παιδείας Δήμου Πυλαίας– Χορτιάτη θα πραγματοποιήσει Εκπαιδευτικό Εργαστήριο Παιδαγωγών των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, με στόχο τη παρουσίαση του εκπαιδευτικού υλικού του έργου ΒΑΜΒΙΝΙ Intelligent Energy Europe και την εκπαίδευση των παιδαγωγών στην εφαρμογή και αξιολόγηση των παιδαγωγικών δραστηριοτήτων και παιχνιδιών προώθησης της αειφόρου μετακίνησης. Το εργαστήριο το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 19:00μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πέτρινο» Πυλαίας περιλαμβάνει τη παρουσίαση των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, ενώ θα εξηγεί και θα περιγράφει έννοιες που σχετίζονται με την αειφόρο μετακίνηση.

Επιπλέον, η πραγματοποίηση του Εργαστηρίου αναμένεται να συμβάλει στη προώθηση των πρωτοβουλιών του Δήμου στα πλαίσια των ενεργειών ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινότητας στο τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας στις μεταφορές και να ενταχθεί ως καλή πρακτική στο ΣΔΑΕ του Δήμου Πυλαίας –Χορτιάτη, ο οποίος συμμετέχει στο πρόγραμμα City _ Sec Intelligent Energy Europe για τη προώθηση του Συμφώνου των Δημάρχων .

Το έργο ΒΑΜΒΙΝΙ ( www.mobile-bambini.eu) το οποίο υλοποιείται από 12 εταίρους από 10 Κράτη Μέλη της Ε.Ε. έχει διάρκεια 3 έτη, 01/06/2009 έως 31/05/2012. Την Ελλάδα εκπροσωπεί στο εταιρικό σχήμα, η Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ, Ανατολική Α.Ε.

Στόχος του έργου είναι ν’ αλλάξει τη νοοτροπία και τις συνήθειες των μετακινουμένων και να τους «στρέψει» από τη χρήση Ι.Χ. στη χρήση πιο καθαρών και ενεργειακά αποδοτικών τρόπων μετακίνησης. Με τον τρόπο αυτό θα συμβάλει στην επίτευξη των ευρωπαϊκών στόχων και πολιτικών για την ενέργεια, το περιβάλλον και τη κοινωνική συνοχή, όπως αυτές  εκφράζονται στην Πράσινη Βίβλο για την Ενέργεια, τη Λευκή Βίβλο για τις Μεταφορές και το Πρωτόκολλο του Κιότο για τον περιορισμό των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο