Κονδύλια στα σχολεία και όχι σε πανηγύρια αποφάσισε ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Κόβει  γιορτές, πανηγύρια και επιχορηγήσεις ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη με απόφαση του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη. Θεωρεί ότι στη σημερινή συγκυρία, με τους τόσους αναξιοπαθούντες γύρω μας και την εκπαίδευση να αντιμετωπίζει πελώρια προβλήματα από τις μειωμένες κρατικές επιχορηγήσεις, δεν έχουν τίποτε να προσφέρουν. Δεν καταργεί όμως τα κονδύλια που απαιτούνται για να υλοποιηθούν οι δράσεις αυτές. Τα βάζει σ ένα ειδικό ταμείο κοινωνικής αλληλεγγύης, τον «κοινωνικό κουμπαρά» και από το οποίο θα υπάρχει μία επιπλέον χρηματοδότηση για τα σχολεία και μία μικρή συμβολή στις δυσκολίες που οι αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας βιώνουν.

Η εξαγγελία έγινε στο 1ο και 2ο δημοτικά σχολεία της Πυλαίας, στους Αγιασμούς των οποίων παρέστη και καταχειροκροτήθηκε από γονείς και εκπαιδευτικούς. Παρών, στην πρώτη περίπτωση, ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, οι  αντιδήμαρχοι Γιώργος Μπαμπαράτσας, Ελένη Γιαννούδη και Γιώργος Τσίγκρος και οι εντεταλμένοι σύμβουλοι Ιφιγένεια Τσιρά και Ανατολή Κωνσταντινίδου. Σ αυτά τα σχολεία ο δήμαρχος δέχθηκε δημόσια τις ευχαριστίες των διευθυντών τους Ναούμ Τσουμάνα και Ευαγγελίας Βουρτσάκη γιατί προβλήματα πολλών ετών που τα δύο σχολεία είχαν αντιμετωπίσθηκαν αποτελεσματικά από το δήμο, ο οποίος μέσα σ αυτή τη συγκυρία βρήκε τα κονδύλια για να κάνει τις παρεμβάσεις του.

Ο δήμαρχος ήταν παρών και στον Αγιασμό στο 1ο γυμνάσιο Πυλαίας.

Με δύο σημαντικές εξελίξεις, στο μεγάλο θέμα της σχολικής στέγης  και δύο προσδοκίες για λύσεις σε εκκρεμότητες χρόνων στο ίδιο πρόβλημα , πέραν της εξαγγελίας του δημάρχου, ξεκίνησε η σχολική χρονιά στο δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη κι ενώ ο δήμαρχος , ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, εντεταλμένοι σύμβουλοι, μέλη του δημοτικού συμβουλίου και των τοπικών συμβουλίων ήταν παρόντες στους Αγιασμούς των 61 σχολικών συγκροτημάτων του δήμου.

Οι εξελίξεις αφορούν :

1. Την συνέχιση των εργασιών στο σχολικό συγκρότημα του Ασβεστοχωρίου, στα Μπουλουβάνια, που ξεκίνησαν στα μέσα Ιουλίου,με χρηματοδότηση του δήμου και το οποίο έως τις γιορτές των Χριστουγέννων θα δοθεί σε χρήση στους μαθητές γυμνασίου και λυκείου. Είναι ένα έργο που ξεκίνησε το 2003 από την τότε νομαρχία αλλά σκόνταψε στην ελλιπή χρηματοδότηση και στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, έως ότου ανέλαβε όλα αυτά να τα ξεπεράσει, με ενέργειες του, ο δήμος και

2. Την ένταξη στο ΕΣΠΑ του γ δημοτικού σχολείου της Πυλαίας, με τις μελέτες, σύμφωνα με τις κοινοτικές οδηγίες που ετοίμασε ο δήμος, αλλά και τα γραφειοκρατικά προσκόμματα που ο δήμος ανέλαβε και ξεπερνά. Υπολογίζεται ότι έως τη νέα χρονιά το έργο αυτό θα έχει δημοπρατηθεί.

Οι προσδοκίες αναφέρονται :

1. Στο σχολικό συγκρότημα στο Φίλυρο που μένει ημιτελές από έλλειψη χρηματοδότησης χρόνια τώρα και για το οποίο καταβάλλονται προσπάθειες να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, με τροποποίηση της μελέτης. Για την  αποπεράτωση χρειάζονται 4 εκ ευρώ επιπλέον των όσων έως τώρα το έργο έχει απορροφήσει.
 
2. Στο σχολείο στην Εξοχή να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και να λυθεί το πρόβλημα στέγης που υπάρχει, με το δήμο να προετοιμάζεται σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες και με την ελπίδα ότι θα επιτύχει τελικά την ένταξη του.

      

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο