Αρσακλιώτικα 2012

2ημερο πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Πανόραμα
Μουσική συναυλία με τους Δημήτρη Νικολούδη και Ανθή Τατσιούλη την α΄ ημέρα και την επόμενη πραγματοποιήθηκε για 3η φορά «Συνάντηση Πολιτιστικών Συλλόγων και Συγκροτημάτων Πανοράματος»

 
Ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη για 3η χρονιά διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία 2ημερο πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Πανόραμα. Οι εκδηλώσεις αυτές είναι αφιερωμένες στον εορτασμό των 100 χρόνων της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης «1912-2012» και ανήκουν σε ένα γενικότερο πλαίσιο εκδηλώσεων που υλοποιούνται ως αφιερώματα στην απελευθέρωση της πόλης μας.

Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα στο Κέντρο Πολιτισμού Πανοράματος, το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη μουσική συναυλία με τους  Δημήτρη Νικολούδη και Ανθή Τατσιούλη, που μάγεψαν με τις καταπληκτικές φωνές, με τα υπέροχα τραγούδια τους και καθήλωσαν το κοινό με τις μελωδίες τους για  περίπου 2 ώρες.

Ενώ την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε «η 3η Συνάντηση Πολιτιστικών Συλλόγων του Πανοράματος» και Χορευτικών Συγκροτημάτων του Δήμου. Στην  3η συνάντηση με την παράδοση, μικροί και μεγάλοι χόρεψαν γνήσιους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και ταξίδεψαν νοερά από τη Θράκη και τη Μακεδονία στην Ήπειρο και τη Θεσσαλία κι από κει στις Κυκλάδες και το Πόντο.
 
«Αυτό το σεργιάνι στις γωνιές της πατρίδας μας θα το συνεχίσουμε κάθε χρόνο και κάθε χρόνο θα γίνεται όλο και μεγαλύτερο με την αγάπη του κόσμου που δε θέλει να χάνει την επαφή του με τις ρίζες του…» είπε ο Δήμαρχος μας κ. Ιγν. Καϊτεζίδης.
«… η επιστροφή στις ρίζες μας, η επιστροφή στις παραδόσεις μας, τα ήθη και τα έθιμά μας, τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι επιβεβλημένη για όλους τους Έλληνες. Κάθε χρόνο, θα επιδιώκουμε τέτοιες συναντήσεις, συναντήσεις με την παράδοση που μας δίνουν το έναυσμα να καμαρώνουμε την Ελληνική  λεβεντιά …»

Επίσης η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Δόμνα Λειβαδοπούλου τόνισε ότι φέτος τα «Αρσακλιώτικα 2012» τα αφιερώνουμε στον εορτασμό των 100 χρόνων της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης «1912-2012» και ανήκουν σε ένα γενικότερο πλαίσιο εκδηλώσεων που υλοποιούνται ως αφιερώματα στην απελευθέρωση της πόλης μας και βεβαίως θα ακολουθήσουν κι άλλες πολιτιστικές δράσεις της Αντιδημαρχίας μας που θα είναι αφιερωμένες στην απελευθέρωση της πόλης μας της λατρεμένης Θεσσαλονίκης μας …»

Στην εκδήλωση συμμετείχαν:

  • Ένωση Ποντίων Πανοράματος
  • Λύκειο Ελληνίδων Θεσσαλονίκης, Περιφερειακό Τμήμα Πανοράματος Χορού Πανοράματος
  • Χορευτικό τμήμα Φιλοπτώχου Αδελφότητας Ιμεραίων
  • Χορευτικό τμήμα Ενηλίκων Πανοράματος
  • Χορευτική Ομάδα Νέων Χορτιάτη
  • Χορευτικό τμήμα Νέων Πυλαίας
  • Χορευτικό τμήμα Ενηλίκων Πυλαίας
  • Χορευτικό τμήμα γυναικών Πυλαίας

 
Στις εκδηλώσεις μας παραβρέθηκαν και τίμησαν με τη παρουσία τους, πολλοί Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, η Περιφερειακή Σύμβουλός κα Χρ. Κελεσίδου, η Πρόεδρος του ΛΕΘ κα Καίτη Τσιότρα, η υπεύθυνη του περ. τμήματος χορού Πανοράματος του ΛΕΘ κα Βιβή Κωνσταντινίδου, Πρόεδροι τοπικών Συλλόγων και Φορέων.
 
Να ευχαριστήσουμε για τη προσφορά τους «Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Πανοράματος» και τη Πρόεδρο τους κα Μαρία Κυριακοπουλου, που ήταν παρόντες  και τις δύο ημέρες των εκδηλώσεων.

Να ευχαριστήσουμε  του χορηγούς των εκδηλώσεων:
Α) «Ράδιο Ταξί ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ
Β) «Φροντιστήριο – Ιδ. Μαθήματα ΣΠΙΘΑ» στο Πανόραμα
Γ) «ΤΕΝΤΕΣ ΣΤΑΡ»



ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο