Ο νέος γενικός πρόξενος της Γαλλίας στο δημαρχείο Πυλαίας-Χορτιάτη

Το νέο γενικό πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη Christophe Le Rigoleur δέχτηκε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του στο δημαρχείο Πανοράματος ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, έγινε μια εφ΄ όλης της ύλης συζήτηση για διάφορα θέματα της περιοχής, αλλά και ζητήματα που αφορούν στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ο πρόξενος της Γαλλίας, ο οποίος είναι και κάτοικος Πανοράματος και μιλάει άπταιστα ελληνικά, εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη στο δημαρχείο, καθώς και την ικανοποίησή του για την ποιότητα των υπηρεσιών του δήμου μας,ενώ έδειξε ενδιαφέρον για τη διοικητική μεταρρύθμιση
του Καλλικράτη, το νέο τοπίο στους ΟΤΑ της Ελλάδας και τις δραστηριότητες του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.
Μάλιστα ανέλαβε να προωθήσει μια σειρά διμερών επαφών σε θέματα ανταλλαγής τεχνογνωσίας ανάμεσα σε δήμους της Γαλλίας και του δήμου μας, όπως στη διαχείριση απορριμμάτων, την περιβαλλοντική, κλιματική και ενεργειακή πολιτική, την τοπική οικονομική ανάπτυξη και έρευνα, καθώς και σε θέματα παιδείας και πολιτισμού.Από τη μεριά του ο κ. Καϊτεζίδης ενημέρωσε τον Γάλλο Πρόξενο για το νέο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη και το νέο τοπίο στην ελληνική αυτοδιοίκηση.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε επίσης να οργανωθεί μια εβδομάδα-αφιέρωμα στον Γαλλικό κινηματογράφο, με προβολές γαλλικών ταινιών από το δημοτικό  θερινό κινηματογράφο του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, αλλά και να προωθηθεί η ανταλλαγή θεατρικών και καλλιτεχνικών συνόλων και ομάδων του δήμου μας με αντίστοιχους δήμους της Γαλλίας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο