Εκπαιδευτικά Προγράμματα Νέων

Το κύριο θέμα του έργου ήταν η Εκπαίδευση και η Μάθηση. Ο στόχος ήταν να μοιραστούν εκπαιδευτικές εμπειρίες, στην τυπική και άτυπη εκπαίδευση, μεταξύ των νέων που προέρχονται από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, αναλύοντας περαιτέρω πως συνδέονται και  σχετίζονται με την εκπαίδευση : 1) η αγορά εργασίας των νέων 2) η Ευρωπαϊκή ιθαγένεια 3) η Διαπολιτισμική Μάθηση.

Το Δήμο μας εκπροσώπησε μια ομάδα νέων από το Ασβεστοχώρι,o Δημήτρης Σίσκος, Λευτέρης Κότσιαλης, Βασίλης Τάνης, Βασίλης Συμεωνίδης, η Σοφία Πολίτη και η Ελσα Πασαλίδου. Η ομάδα αυτή  προετοίμασε μια δημοσκόπηση για την εκπαίδευση  τόσο με τη χρήση ερωτηματολογίων αλλά και συνεντεύξεων.
Κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών της ανταλλαγής έγιναν δραστηριότητες με εργαστήρια μη τυπικής μάθησης σχετικά με το θέμα της ανταλλαγής, ταξίδι στην Καζέρτα και στις γύρω περιοχές, ένα σεμινάριο που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του “Seconda Università di Napoli”, κλπ. Τα υλικά που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια και πριν από την ανταλλαγή  χρησιμοποιήθηκαν για να προετοιμαστεί ένα ραδιοφωνικό πρόγραμμα το οποίο  προβλήθηκε την τελευταία ημέρα του προγράμματος.

Τα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΝΕΩΝ συντονίζονται και πραγματοποιούνται από τις ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΑΙΑΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ
 
group of participants






Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο