Δελτίο Τύπου 2ου ΓΕΛ Χορτιάτη – ERASMUS+ 2018-2020 Λυκείου Χορτιάτη

Το 2 ο Γενικό Λύκειο Χορτιάτη, στο πλαίσιο του επιδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση Προγράμματος Erasmus+, ΚΑ229, έχει αναλάβει από 1-9-18  έως 31-8-20 την υλοποίηση του Σχεδίου με θέμα «Ανάδειξη της Ταυτότητας, του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού και της Παράδοσης» “Promotion of Identity, European, Culture and Tradition (PROIECT)”.
Στη σύμπραξη σχολείων συμμετέχουν εκτός από το σχολείο μας, το Istituto Istruzione Superiore “E. MEDI” από το Leonforte της Σικελίας ως συντονιστής και το Colegiul National “MIHAI EMINESCU” από τo Petrosani Ρουμανίας ως εταίρος.
Στόχοι του προγράμματος είναι η ανάδειξη της τοπικής ιστορίας, πολιτιστικής κληρονομιάς και παράδοσης, η ευαισθητοποίηση σχετικά με την εκπαιδευτική αξία της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς και αξιοποίησή της στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, την οικονομική ανάπτυξη και τη μείωση των μεταναστευτικών ροών.
Επιδιωκόμενα αποτελέσματα όλων αυτών είναι όχι μόνο η αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και παράδοσης αλλά και η ενίσχυση του σχολείου ως ενεργή κοινότητα, ανοιχτή και ικανή να αυξήσει την αλληλεπίδραση με την τοπική κοινωνία.
Στο πλαίσιο του Προγράμματος 25 μαθητές από τα σχολεία των εταίρων μας θα επισκεφθούν το Λύκειο Χορτιάτη και θα φιλοξενηθούν σε οικογένειες μαθητών μας την Άνοιξη του 2019. Αντίστοιχα 25 παιδιά του Λυκείου μας θα ταξιδέψουν στα παραπάνω σχολεία της Ιταλίας και Ρουμανίας το επόμενο ακαδ. Έτος.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο