Ανακύκλωση στα Χριστουγεννιάτικα δέντρα! Αξιοποιούνται ως σύγχρονο πολύτιμο λίπασμα!

Τώρα που η εορταστική περίοδος έφτασε στο τέλος της, ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη σου παρέχει τον τρόπο να ανακυκλώσεις το χριστουγεννιάτικο σου έλατο για καλό σκοπό.

Τα συνεργεία του δήμου μας είναι έτοιμα να συγκεντρώσουν τα φυσικά έλατα των δημοτών και να τα οδηγήσουν στην «κομποστοποίηση», να μεταμορφωθούν  δηλαδή σε φυτόχωμα- λίπασμα για αναδασωτέες περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης.

Εσύ που ενδιαφέρεσαι, έχεις την δυνατότητα να επικοινωνήσεις με την γραμμή 15195.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αναφέρεις τη διεύθυνση σου και στη συνέχεια όχημα του δήμου θα έρθει να παραλάβει το δέντρο από το σπίτι σου.

Να θυμάσαι ότι το όφελος από την ανακύκλωση είναι διπλό. Τα θρεπτικά συστατικά του δέντρου διατηρούνται και επιστρέφονται πίσω στη Γη και το χώμα που θα «γεννήσουν» νέα δέντρα.

Την ίδια ώρα μεγάλες ποσότητες από την πολύτιμη οργανική  ύλη των δέντρων διασώζονται και δεν καταλήγουν να «διακοσμούν» τους κάδους του δήμου.

Συμμετέχουμε ενεργά στην κοινή πρωτοβουλία του Φ.Ο.Δ.Σ.Α. Κεντρικής Μακεδονίας και του προέδρου του Μιχάλη Γεράνη καθώς και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την ανακύκλωση των φυσικών χριστουγεννιάτικων δέντρων.

«Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι τον τόπο μας να έχει λιγότερα απορρίμματα. Η ανακύκλωση είναι πολιτισμός, δεν είναι ούτε  πολυτέλεια, ούτε μόδα. Ξαναγυρνάμε σε αυτό που έλεγαν οι γιαγιάγες και οι παππούδες μας. Δικαιώνεται η λογική των προηγούμενων γενεών που δεν πετούσαν τίποτα στα σκουπίδια.  Τίποτα δεν πάει χαμένο, τα πάντα αξιοποιούνται», δήλωσε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης. 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο