ΓΕΛ ΧΟΡΤΙΑΤΗ ERASMUS+ 2018-2020

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη μετακίνηση μαθητών/τριών του ΓΕΛ Χορτιάτη στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ 2018-2020 “PRomotion Of Identity, European Culture and Tradition” κωδικός 2018-1-IT02- KA229-047925_2.
Από την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου έως την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, δώδεκα μαθητές/τριες και τρεις καθηγητές/τριες του σχολείου μας συμμετείχαν στην μετακίνηση C3 mobility “Local cultural heritage in a European perspective and the Romanian National Day” του προγράμματος Erasmus+ και  φιλοξενήθηκαν από μαθητές/τριες του Colegiul National “MIHAIEMINESCU” στo Petrosani Ρουμανίας μαζί με δώδεκα μαθητές/τριες και δύο καθηγητές/τριες από το Istituto Istruzione Superiore “E. MEDI” του Leonforte Ιταλίας.
Κατά τη διάρκεια των επτά ημερών οι μαθητές/τριες και οι συνοδοί καθηγητές/τριες παρακολούθησαν μαθήματα τοπικής ιστορίας και ξεναγήθηκαν από τους ρουμάνους μαθητές σε πολιτισμικά αξιοθέατα στο Petrosani και την ευρύτερη περιοχή. Επίσης στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του σχολείου κατά τη 1 η Δεκεμβρίου, ημέρα εθνικής γιορτής της Ρουμανίας, παρακολούθησαν και διδάχθηκαν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, γεύτηκαν παραδοσιακά φαγητά από κάθε περιοχή της Ρουμανίας, όπως επίσης χόρεψαν συρτάκι. Επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στην πόλη Sibiu και στο λαογραφικό μουσείο ASTRA στο Sibiu, στο διάσημο κάστρο Corvin’s Castle και στο ρωμαϊκό οικισμό και μουσείο “Ulpia Traiana Sarmisegetusa Colony”, καθώς και στο Πανεπιστήμιο του Petrosani. Τέλος, οι μαθητές ανέπτυξαν και παρουσίασαν κατά ομάδες επιχειρησιακά σχέδια για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και τουρισμού με βάση τις πληροφορίες που συνέλεξαν από τις επισκέψεις τους στα διάφορα αξιοθέατα, για τα οποία αξιολογήθηκαν και βραβεύτηκαν.
 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο