Εθελοντική αιμοδοσία στις 21 Νοεμβρίου 2020 στις εγκαταστάσεις της Χ.Α.Ν.Θ. Μένουμε Ενεργοί

Η αιμοδοσία δεν σταματά, ακόμη και αυτές τις ημέρες, καθώς οι ανάγκες για αίμα εξακολουθούν να υπάρχουν και η καθημερινότητα των πολυμεταγγιζομενων ανθρώπων και των οικογενειών τους  είναι δύσκολη και ο φόβος πολλαπλάσιος. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό και συνιστάται η αιμοδοσία να πραγματοποιείται σε χώρους εκτός νοσοκομείων.  
Για δεύτερη χρονιά φέτος η ΧΑΝΘ ενεργοποιεί  άλλους 15  κοινωνικούς φορείς και όλοι μαζί συμπράττουν εν μέσω πανδημίας σε ένα σπουδαίο κοινωνικό εγχείρημα, την διοργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας στη ΧΑΝΘ ,  το Σάββατο 21 Νοεμβρίου στις 9.00 πμ – 2.00μμ, στις εγκαταστάσεις της 
Την Εθελοντική Αιμοδοσία συνδιοργανώνουν οι κοινωνικοί φορείς: Χ.Α.Ν.Θ., Πηγή Ζωής, Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας, Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών, Αχτίδα, ΠΑΣΓ Καλλιπάτειρα (Παράρτημα Θεσσαλονίκης), Θερμαΐδες, Σύλλογος Φίλων Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Αγροτική Παιδική Φωλιά ΒΕ, Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, Γυναίκες Χωρίς Σύνορα, Εταιρεία Διαβαλκανικής Συνεργασίας Γυναικών – Κέντρο UNESCO, Bloode, Συζωή, ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. Θεσσαλονίκης, Σύλλογος “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνδρομή του Κέντρου Αιμοδοσίας ΑΧΕΠΑ, και θα πραγματοποιηθεί με την τήρηση του απαραίτητου υγειονομικού πρωτοκόλλου προστασίας που επιβάλλει ο ΕΟΔΥ για κάθε δράση εθελοντικής αιμοδοσίας εκτός νοσοκομείων.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, των Δήμων Θεσσαλονίκης, Πυλαίας – Χορτιάτη, Καλαμαριάς και του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας. 
Λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατών από την Covid -19 λοίμωξη, οι υποψήφιοι εθελοντές αιμοδότες και δότες μυελού των οστών δε θα πρέπει να έχουν έρθει σε επαφή με θετικό επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού τουλάχιστον ένα μήνα πριν την ημερομηνία αιμοδοσίας, και να μην έχουν συμπτώματα του ιού όπως βήχα πυρετό, πονόλαιμο. Καθώς τα μέτρα για τη δημόσια υγεία έχουν αυστηροποιηθεί σημαντικά αποφεύγεται η λήψη στοματικού επιχρίσματος  με στυλεούς για τους υποψήφιους δότες μυελού των οστών Επιτρέπεται μόνο αιμοληψία αν ο εθελοντής αιμοδότης επιθυμεί να εγγραφεί και ως δότης αιμοποιητικών κυττάρων. Η προσέλευση στην Εκδήλωση Αιμοδοσίας, στο κεντρικό κτήριο της Χ.Α.Ν.Θ. θα γίνεται με μάσκα και σε προγραμματισμένο ραντεβού.
Το ραντεβού σας προγραμματίζεται αφού δηλώσετε την πρόθεση σας να δώσετε αίμα
Γίνετε εθελοντές αιμοδότες  κάντε κλικ:
https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=DQSIkWdsW0yxEjajBLZtrQAAAAAAAAAAAAO__TLosXdUOUFGV0hRTUVDTjlDQktTSE1YQ1REV1pDVC4u

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο