Πύλη Διαμεσολάβησης: Τι είναι

Μέχρι σήμερα το αποκλειστικό πεδίο επίλυσης των διαφορών ήταν οι αίθουσες των δικαστηρίων. Οι δικαστικές διαδικασίες, οι πολύμηνες καθυστερήσεις εκδίκασης, η ένταση της αντιδικίας, το υψηλό κόστος, η ψυχολογική και συναισθηματική επιβάρυνση των αντιδίκων. Ένα πεδίο που είχε ΠΑΝΤΟΤΕ έναν νικητή και έναν ηττημένο.

Με την εισαγωγή της διαμεσολάβησης στο ελληνικό δίκαιο, η ΕΙΚΟΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ. Προστίθεται πλέον ένας νέος εναλλακτικός τρόπος επίλυσης των διαφορών. Χωρίς δικαστήρια. Χωρίς μακροχρόνιες αντιδικίες. Απλά, γρήγορα και με χαμηλό κόστος. Με τη βοήθεια ενός τρίτου, του διαμεσολαβητή, ειδικά εκπαιδευμένου και διαπιστευμένου από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, που βοηθά τα μέρη της διαφοράς να καταλήξουν σε μια συμφωνία ΠΟΥ ΑΥΤΑ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ. Με αυτό τον τρόπο επιλύεται η διαφορά τους και συνεχίζεται η επαγγελματική ή η κοινωνική τους σχέση. Με μια λύση που εξυπηρετεί τα συμφέροντα και των δύο πλευρών. Και κυρίως ΔΕΝ ΕΧΕΙ νικητές και ηττημένους.

Ο δήμος μας σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Διαμεσολαβητών πήρε την πρωτοβουλία να δημιουργήσει την πρώτη ολοκληρωμένη δομή ενημέρωσης για τη διαμεσολάβηση στην Ελλάδα.

Η ΠΥΛΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη σας ανοίγει τον δρόμο σε αυτόν τον διαφορετικό κόσμο επίλυσης των διαφορών. ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο