Εθελοντισμός – Δημοτική Βιβιοθήκη, Εκδηλώσεις Μαϊου

Σε συνέχεια των επιτυχημένων εκδηλώσεων που πραγματοποίησε η  Δημοτική  Βιβλιοθήκη Πανοράματος, ήρθαν να προστεθούν κι αυτές που έλαβαν μέρος το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαίου. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω πολιτιστικές δράσεις :
Την Τρίτη 20 Μαϊου, η ψυχολόγος  κα Υπατία Βρετού  εξερεύνησε τον κόσμο των παραμυθιών με τα παιδιά , μέσω της αφήγησης και του θεατρικού παιχνιδιού.`Ετσι  τα παιδιά εισήχθησαν στον κόσμο των ενηλίκων με ένα παιγνιώδη τρόπο και  επεξεργάστηκαν ζητήματα ψυχικά, αναπτυξιακά και υπαρξιακά,  προσφέροντας την εμπειρία της ομάδας και της διαπραγμάτευσης των κοινωνικών τους σχέσεων .
Την  Πέμπτη 22 Μαϊου,  η κα Στέλλα  Μουμούρη  διάβασε στα παιδιά παραμύθια δίνοντάς τα μία διαφορετική διάσταση μέσω της αφήγησης , προσφέροντας ένα εξαιρετικό παιδαγωγικό αποτέλεσμα . Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν , διασκέδασαν και ικανοποιήθηκαν από τα μυνήματα που περνούσαν  μέσα  από τα παραμύθια .
Την Πέμπτη 29 Μαϊoυ, ο καθηγητής Αστρονομίας κος  Σταύρος  Αυγουλούπης παρουσίασε στην εκδήλωση “ Ο άνθρωπος και η ζωή των άστρων ”  το βιβλίο του “ Ο Γιος της Αστερόσκονης ”, που πραγματεύεται τη δημιουργία του ηλιακού συστήματος και των πλανητών, σε ένα κοινό που περιελάμβανε μικρούς και μεγάλους . Ο σκοπός  του καθηγητή για τη διάδοση της αστρονομικής γνώσης  επιτεύχθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και οι παρευρισκόμενοι  έμειναν ενθουσιασμένοι .
Το Σάββατο 31 Μαϊου,  η ψυχολόγος κα Αναστασία  Βαρσαμοπούλου   ετοίμασε το  θέμα: ” Παιδί και μαθησιακες δυσκολίες “. ένα ευαίσθητο θέμα και η ανάγκη έγκαιρης  αντιμετώπισης του προβλήματος όταν γίνει αντιληπτό από το περιβάλλον δραστηριοποίησης  του παιδιού , σχολικό ή οικογενειακό .

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο