«Εξ Ανατολών το φως» – Μια παράσταση του Πολιτιστικού-Μορφωτικού Συλλόγου Φιλύρου υπό την αιγίδα του δήμου – Μουσικοχορευτικά δρώμενα από τις Αλησμόνητες Πατρίδες

Μια μουσικοχορευτική παράσταση με μνήμες από τις Αλησμόνητες Πατρίδες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι θεατές της εκδήλωσης «Εξ Ανατολών το Φως», που διοργανώνει με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή ο Πολιτιστικός-Μορφωτικός Σύλλογος Φιλύρου και τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.

Η παράσταση, που αποσκοπεί στην ανάδειξη της πολιτισμικής επίδρασης των προσφύγων μέσω τραγουδιών και χορού στον ελλαδικό χώρο, παρουσιάζει με ιδιαίτερο τρόπο μια πορεία 3.000 χρόνων, από τις ρίζες στους ανθούς. Ξεκινώντας από την Καππαδοκία και την Ανατολική Θράκη, από τον Πόντο και τη Σμύρνη και φτάνοντας μέχρι το ρεμπέτικο τραγούδι.

Ταυτόχρονα η παράσταση περιλαμβάνει πολλές πολιτιστικές, αλλά και γαστρονομικές εκπλήξεις, χορό, θεατρικά και χορευτικά δρώμενα από χορωδίες του Δήμου και των πολιτιστικών συλλόγων. Στο κοινό θα προσφερθούν δωρεάν παραδοσιακά εδέσματα, που παραπέμπουν στα διαδραματιζόμενα της παράστασης, όπως τα Ισλί από τη Μικρά Ασία και τα ωτία από τον Πόντο. Τέλος μετά το πέρας της παράστασης θα επακολουθήσει πρόγραμμα με ρεμπέτικα τραγούδια, ενώ θα υπάρχουν τραπεζοκαθίσματα για τους συμμετέχοντες χορευτές, τα μέλη των χορωδιών αλλά και τους θεατές.

Όλα αυτά  μέσα σε μια μαγική ατμόσφαιρα που προσφέρει το Θεατράκι του Αμαδρυά στο Φίλυρο.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο