ΓΕΛ Ασβεστοχωρίου – Ένταξη εθίμου «Τσάλμα» στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ελλάδας – Συγκέντρωση αρχειακού υλικού

Από το 2003, η UNESCO προωθεί μια νέα αντίληψη για την πολιτιστική κληρονομιά, καθώς πλέον το επίκεντρο της προσοχής στρέφεται στις πολιτισμικές εκφάνσεις που δεν έχουν υλική διάσταση. Στο πλαίσιο αυτό έχει συντάξει το Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το οποίο εμπλουτίζεται κάθε χρόνο, μέσω της διαδικασίας εγγραφής στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Η ομάδα εφήβων βουλευτών του ΓΕΛ Ασβεστοχωρίου κατέθεσε τον Φεβρουάριο αίτηση για την ένταξη του εθίμου Τσάλμα στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ελλάδας, αίτηση η οποία έγινε δεκτή στο επόμενο στάδιο εγγραφής. Για την ολοκλήρωση της κατάθεσης του δελτίου εγγραφής στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς καλούμε οποιονδήποτε δημότη έχει κάποιο αρχειακό υλικό (φωτογραφίες, αρχείο ήχου ή και προσωπική μαρτυρία) σχετικά με το έθιμο του Τσάλμα να επικοινωνήσει στο [email protected] μέχρι τις 30/05.

Περισσότερα στοιχεία για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά μπορείτε να βρείτε στην διεύθυνση: https://ayla.culture.gr/ και τον κατάλογο των στοιχείων που έγιναν δεκτά στο επόμενο στάδιο εγγραφής για το 2022 στην διεύθυνση: https://ayla.culture.gr/b-stadio-eggr-ee-apk-2022/ (το έθιμο του Τσάλμα βρίσκεται στο νούμερο 61)

Οι τοπικές παραδόσεις είναι αναπόσπαστα κομμάτια των αναμνήσεών μας και της ζωής μας και χαιρόμαστε που συμμετέχουμε σε δράσεις που τις στηρίζουν.

Εκ μέρους της ομάδας της Βουλής των Εφήβων του ΓΕΛ Ασβεστοχωρίου,

Η υπεύθυνη καθηγήτρια

Νιζαμίδου Μαρία

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο