Η Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί στον διαγωνισμό F1 in Schools με την ομάδα “Vitesse”

Η ομάδα μας ονομάζεται “Vitesse” και εκπροσωπεί την Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί στον διαγωνισμό F1 in Schools. Αποτελείται από 35 μέλη και φέτος, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, συμμετέχουμε στον διαγωνισμό. Τη φετινή χρονιά θα διαγωνιστούμε στους Εθνικούς Τελικούς (2021-2022) με σκοπό να κατακτήσουμε μια θέση στους Παγκόσμιους Τελικούς  (2022-2023). Πέρυσι, καταφέραμε να κατακτήσουμε την 3η  θέση στους Εθνικούς Τελικούς (2020-2021) και έτσι φέτος, διαγωνιζόμαστε στους Παγκόσμιους Τελικούς (2021- 2022) ως “Quantum Team”, σε συνεργασία με την κυπριακή ομάδα “Escaping Singularity”.

Το F1 in Schools είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός τεχνολογίας στον κόσμο και ένα από τα πιο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες, Νέες Τεχνολογίες, Μηχανική και Μαθηματικά (STEM). Ειδικότερα, στα προγράμματα F1 in Schools οι μαθητές έχουν την δυνατότητα να ενημερώνονται πάνω σε θέματα νέων τεχνολογιών, φυσικής και διαφόρων εφαρμογών της  μηχανικής. Επίσης, κατανοούν έννοιες όπως την αεροδυναμική αντικειμένων, την ανάλυση και αξιολόγηση αποτελεσμάτων, την αειφορία και τη βιωσιμότητα. Επιπλέον, οι μαθητές αποκτούν γνώσεις Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας, καθώς μαθαίνουν να συνεργάζονται και να δουλεύουν ομαδικά στα πρότυπα επαγγελματικών ομάδων. Αναλυτικότερα, αναπτύσσουν ικανότητες επικοινωνίας μεταξύ τους, διαχειρίζονται έργα και γνωρίζουν το marketing και την προώθηση προϊόντων.

 

Ο ουσιαστικός σκοπός του διαγωνισμού είναι η υλοποίηση μιας μικρογραφίας ενός μονοθέσιου αυτοκινήτου F1, από τον σχεδιασμό έως και την κατασκευή του. Στον παγκόσμιο διαγωνισμό παίρνουν μέρος ομάδες από 48 χώρες του κόσμου, οι οποίες έχουν ήδη προκριθεί στον εθνικό τους διαγωνισμό και ο νικητής λαμβάνει παγκόσμια αναγνώριση. Κάθε χρόνο ο παγκόσμιος  διαγωνισμός διεξάγεται σε μια διαφορετική χώρα, ενώ φέτος φιλοξενείται από την Αγγλία.

 

Όσον αφορά τη δική μας ομάδα, ξεκινήσαμε οργανώνοντας τα μέλη, με σκοπό να δουλέψουμε αποτελεσματικά. Συγκεκριμένα, χωριστήκαμε σε υποομάδες έτσι ώστε οι αρμοδιότητες να μοιράζονται και ο φόρτος εργασίας να είναι μικρότερος. Αρχικά, η σχεδιαστική ομάδα, ανέλαβε την μελέτη των φυσικών νόμων και τον σχεδιασμό και την κατασκευή του αυτοκινήτου F1 σε σμίκρυνση, το οποίο αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να συμμετάσχουμε στον διαγωνισμό. Επιπλέον, υπάρχει η υποομάδα που έχει ως αρμοδιότητα τη συγγραφή των Portfolios, μέσα στα οποία περιγράφεται η εξέλιξη της ομάδας. Τέλος, η υποομάδα του marketing έχει αναλάβει την προώθηση της ομάδας μας, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και την εύρεση χορηγών που θα υποστηρίξουν την ομάδα μας.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο