Η ποιητική συλλογή «Μαύρο, μελί και στάρι» του δημοσιογράφου Λάζαρου Λαζάρου παρουσιάζεται στο Πέτρινο της Πυλαίας

Ο δήμος Πυλαίας–Χορτιάτη και οι εκδόσεις Μπαρμπουνάκης σας προσκαλούν στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής με τίτλο «Μαύρο, μελί και στάρι…», του δημοσιογράφου Λάζαρου Θ. Λαζάρου.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Μαΐου, στις 8 το βράδυ, στο Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο Πυλαίας – Χορτιάτη.
Για την ποιητική συλλογή του δημοσιογράφου Λάζαρου Λαζάρου θα μιλήσουν ο καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας και τέως αντιπρύτανης Χάρρυ Παπαπανάγος και η δημοσιογράφος–φιλόλογος Βασιλική Πολίτου, ενώ ποιήματα από το βιβλίο θα απαγγείλει η ηθοποιός Κλαίρη Μπαρμπουνάκη. Σύντομους χαιρετισμούς μετ’ απαγγελίας θα κάνουν ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο τέως περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο πρόεδρος της Ένωσης Εκδοτών Βορείου Ελλάδος Μπάμπης Μπαρμπουνάκης.
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Χρήστος Μπλατσιώτης.
Λίγα λόγια την ποιητική συλλογή
Το «Μαύρο, μελί και στάρι…» αποτελεί ωδή στο ερωτικό και το κοινωνικό δράμα, καθώς και περιπλάνηση στην απόγνωση και τη μοναξιά που επιφέρουν οι ερωτικοί επίλογοι, με φόντο άλλες φορές την καθημερινή τριβή των διαπροσωπικών σχέσεων και άλλες φορές τη θάλασσα, τη βροχή, το ηλιοβασίλεμα και τη χλωρίδα.
Στο «Μαύρο, μελί και στάρι» ο συγγραφέας Λάζαρος Λαζάρου έχει συμπεριλάβει και το ερωτικό δράμα «Ο Αλέξανδρος και η Αμαζόνα», που αποτελεί μια ξεχωριστή ματιά στην ερωτική ζωή του Μεγάλου Στρατηλάτη, βασισμένη στα στοιχεία και τις καταγραφές που άφησαν πίσω τους ιστορικοί, όπως ο Διόδωρος και ο Στράβων.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο