Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: «Μήνυμα ανθρωπιάς και στήριξης των ανθρώπων του Δημόσιου Συστήματος Υγείας για να ενισχυθούν οι Τράπεζες αίματος» – Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε από τον δήμο σε συνεργασία με το ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου» εβδομάδα αιμοδοσίας – Συγκεντρώθηκαν δεκάδες μονάδες αίματος

Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Εβδομάδα Αιμοδοσίας που διοργάνωσε σε όλες τις δημοτικές ενότητες ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, ύστερα από πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Απασχόλησης, Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Παιδεία του δήμου και σε συνεργασία με το ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου».

Ήταν ένα ακόμη μήνυμα ζωής, ελπίδας και στήριξης στο εθνικό σύστημα δημόσιας υγείας και στο ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό. Συνολικά συγκεντρώθηκαν 96 μονάδες αίματος, οι οποίες θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο το πολύτιμο απόθεμα που έχει ήδη συγκεντρωθεί στην Τράπεζα Αίματος του δήμου μας, χάρη στη συγκινητική συμμετοχή των πολιτών στις επαναλαμβανόμενες τακτικές αιμοδοσίες που διοργανώνονται σε συνεργασία με το ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου»  για αυτό τον σκοπό.

«Στέλνουμε μήνυμα ανθρωπιάς και στήριξης των ανθρώπων του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, έτσι ώστε να αποκτήσει ισχυρά αποθέματα στις Τράπεζες αίματος. Με λίγες σταγόνες αίματος χαρίζουμε ελπίδα και το ανεκτίμητο δώρο της ζωής», τονίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο οποίος ευχαρίστησε την αρμόδιο αντιδήμαρχο Απασχόλησης, Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Παιδείας Ελένη Γιαννούδη, καθώς και το ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου» για την άψογη συνεργασία και την ιδιαίτερα πετυχημένη πρωτοβουλία.

Οι αιμοδότες-συμπολίτες μας εκτός από την προσφορά αίματος, ενημερώθηκαν επίσης από τους εθελοντές του Τοπικού Κέντρου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη  για την εκστρατεία αλληλεγγύης του δήμου μας προς τους πάσχοντες συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη από μεταμόσχευση μυελού των οστών. Οι ενδιαφερόμενοι είχαν τη δυνατότητα να εγγραφούν ως δότες/ δότριες Μυελού των Οστών και Αιμοπεταλίων, καθώς επίσης να συμπεριληφθούν και στον κατάλογο του Δικτύου Αιμοπεταλίων του ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου».

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο