Ημερίδα για το παιδί και το ίντερνετ στο Πανόραμα

«Παιδί και ίντερνετ: τι μπορούμε να κάνουμε για την ασφάλειά μας» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που διοργανώνει το Σάββατο το πρωί ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη.
Στο επίκεντρο της εκδήλωσης θα βρεθούν τα ζητήματα που αφορούν στη χρήση του διαδικτύου από τους νέους ανθρώπους, τους κινδύνους αλλά και τις προκλήσεις που δημιουργούνται για τους νέους ανθρώπους από το ίντερνετ, αλλά και την έλλειψη υπεύθυνης και σωστής ενημέρωσης για το ζήτημα τόσο για τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς όσο και για τους νέους.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, που διοργανώνεται από το δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη σε συνεργασία με την εθελοντική οργάνωση «Ένωση Ελλήνων Φίλων και Χρηστών Ελεύθερου Λογισμικού (greekLUG), θα είναι ο παιδίατρος Κωστής Μουσαφείρης. Επίσης θα υπάρξουν παρεμβάσεις και από εκπροσώπους της ΕΛΑΣ, που θα αναφερθούν σε θέματα εγκληματικότητας και ηλεκτρονικού εγκλήματος, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Πανοράματος, στο δημαρχείο Πυλαίας-Χορτιάτη.

Να σημειωθεί ότι ο δήμος μας συνεργάζεται σε εθελοντική βάση με την Ένωση Ελλήνων Χρηστών και Φίλων Ελεύθερου Λογισμικού, η οποία είναι μια μη κυβερνητική οργάνωση που ασχολείται με το ελεύθερο λογισμικό. Σε χώρο του δήμου ο οποίος βρίσκεται επί της οδού Εγνατία 96 στην Πυλαία, ο κάθε ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα να μάθει τι είναι το ελεύθερο λογισμικό, το λειτουργικό του σύστημα και να το εγκαταστήσει στον υπολογιστή του.

Η συνεργασία της ‘Ενωσης με τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη για το δήμο μας, καθώς τα μέλη της Ενωσης σκοπεύουν να αναβαθμίσουν παλιούς υπολογιστές που υπάρχουν σε σχολεία του δήμου εγκαθιστώντας ελεύθερο λογισμικό και να δημιουργήσουν εργαστήριο πληροφορικής σε σχολεία του δήμου.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο