Λαογραφικό Μουσείο Πυλαίας

Σε έναν άνετο δημοτικό χώρο 400 πολύτιμα εκθέματα από την πλούσια λαογραφική συλλογή της περιοχής της Πυλαίας βρίσκουν στέγη και αναδεικνύουν τον πολιτισμό και την ιστορία της Πυλαίας.

Χάρη στην καλή συνεργασία του δήμου και προσωπικά του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη με τα μέλη του Σωματείου «Κίνηση Πολιτών Ίδρυσης Λαογραφικού Μουσείου Πυλαίας» ξεπεράστηκαν όλα τα προβλήματα και το πάγιο αίτημα δεκαετιών τόσο του συλλόγου όσο και των κατοίκων της Πυλαίας ικανοποιήθηκε με τον καλύτερο τρόπο.

Προηγήθηκε η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη (υπ’ αριθ. 335/24-4-2018) για τη διαχείριση της πολύτιμης λαογραφικής συλλογής, την οποία ανέλαβε πενταμελής επιτροπή στην οποία συμμετείχαν η αρμόδια αντιδήμαρχος Πολιτισμού, δύο δημοτικοί σύμβουλοι και δύο εκπρόσωποι της «Κίνησης Πολιτών Ίδρυσης Λαογραφικού Μουσείου Πυλαίας». Στη συνέχεια επακολούθησε η  υπογραφή του σχετικού μνημονίου συνεργασίας από τον δήμαρχο και την πρόεδρο του Σωματείου Στέλλα Δόσπρα, που  επικύρωσε τη συμφωνία.

Τα εγκαίνια του Λαογραφικού Μουσείου πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019 στο κτήριο επί της οδού Δελφών 37, όπου και λειτουργεί το Μουσείο, το οποίο πέραν όλων των άλλων στοχεύει στην προσέλευση  επισκεπτών από σχολεία, συλλόγους και σωματεία της περιοχής.

Η είσοδος στο Λαογραφικό Μουσείο Πυλαίας είναι ελεύθερη.

Επισκέψεις στον χώρο του Λαογραφικού Μουσείου Πυλαίας γίνονται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στα τηλ. 2313301062, 2313301061, 2313301070.

Διεύθυνση: Δελφών 37, Πυλαία
Τηλέφωνο: 2316018271
Email: [email protected]

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο